[]

Sınır bölgelerinde diğer ülke radyo tv ve gsmleri çalışıyor mu?

mesela edirnedeki bir kişinin evindeki tv yunan ve bulgar tv yayınlarını çekiyor mu çanak olmadan? radyo dinlenebiliyor mu diğer ülkelerin?

gene aynı şekilde yabancı mobil operator sinyalleri ulaşıyor mu turk telefonlarına?


 
Radyo evet, gsm evet, tv de muhtemelen evet.
Sınıra yakın yerlerde radyo frekanslarında dolaşınca iki ülkenin de radyoları çıkabiliyor.
Yine sınıra yakın yerlerde komşu ülkenin operatörlerine bağlanabiliyor. O yüzden bazen uyarı mesajı geliyor, roamingi kapatın ya da otomatik ağa bağlanmayı kapatın diye. Yoksa öbür operatöre bağlanırsa yüklü fatura çıkıyor.
  • senolll  (06.09.19 13:23:51) 
ipsalada yaşadım bi süre herşey çekiyor,


  • nahtoderfahrung  (06.09.19 13:43:23) 
sınırı bırak, Anamur'da Rum radyosu, televizyonu ve gsm şebekesi çekiyor. Arada KKTC var, bir de hayvan gibi deniz var.


  • babilbaligi  (06.09.19 13:43:40) 
evet, evet, evet

üç evetle uğurluyoruz seni :)

o yüzden roaming nedir nasıl kapatılır, bütün yaşlılar bile iyi bilir :)

'kiris kikiris' bu ne diye sorarsan, bilmiyorum haberler başladığında hep böyle derlerdi ilk açılışta, galiba iyi akşamlar gibi bişey. yunancamın da sonuna gelmiş olduk böylece heheh
  • hem şişko hem deli  (06.09.19 13:44:35 ~ 15:09:37) 
bodrum turgutreis'te yazlığımız var. karşısı kos, yunan adası.

yunan radyoları cam gibi çekiyor. uydu anteni kullanmadığımız eski yıllarda damdaki kılçık anteni çevirirdin, ert1, ert2, mega falan pırıl pırıl çekerdi.

aynı şekilde roaming nedir bilmediğimiz, ilk defa cep telefonu sahibi olduğumuz yıllarda, ericsson 688'imin ekranında ara sıra cosmote falan yazardı da bu ne ola ki derdik. sonra faturası yurtdışı tarifesinden bir tarafına kaçan arkadaşlar sayesinde anladık kozmotu.
  • kibritsuyu  (06.09.19 13:56:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.