[]

Kolayca özür dileyebiliyor musunuz?

Selam,
İş/okul hayatında, aşkta/evlilikte ailede/arkadaşlar arasında vs kolayca özür dileyebiliyor musunuz?
Özür sizin için kıymetli az öz mu olmalı yoksa hata yaptıkça karşıyı üzüp kırdıkca müracaat edilebilir mi??


 
çok kolay dilerim. kıymetli bence, o yüzden diliyorum zaten. özür dilemeyi ve teşekkür etmeyi bilmeyen insanlardan hiç hoşlanmıyorum ve etrafta çok var bu insanlardan. onlardan biri olmamak için elimden geleni yapıyorum.


  • Bruce  (04.09.19 22:31:39) 
evet. açıklamasını yaparak mutlaka. anlaşılmamış bir nokta kalmasın.


  • not dark yet  (04.09.19 22:34:28) 
Bruce +1 ozur dilemeyi ve tesekkur etmeyi bilmeyenlerden haz etmiyorum. Kimseyi kirmak uzmek istemiyorum. Hata yaptigimi fark ettigim an ozur dilerim. Onun disinda da bazen konu uzamasin diye veya karsimdakini kirmiyim diye ya da karsimdaki ailemden biriyse hakli/ haksiz olup olmadığıma bakmam ozur dilerim. Hicbir sevdigim insan benim yuzumden uzulmesin su hayatta.


  • hindistan cevizi  (04.09.19 22:44:36) 
Bende reflex olarak var neredeyse. Hatami fark eder etmez üzerine çok düşünmeden özür diliyorum. Ancak sırf karşı taraf mutlu olsun/ egosu tatmin olsun diye doğrudan sebep olmadığım bir şey için kolay kolay ozur dileyemiyorum.


  • Amaranta ursula  (04.09.19 23:18:21) 
gerçekten hatalıysam özür dilerim. sırf karşı taraf barışsın diye dilemem.


  • black holes in the sky  (05.09.19 00:07:00) 
Özür dilerim ama dilediğim özürün benim için bir kıymeti yok. Benden özür dilenmesinden de hoşlanmam çünkü özür dilenince sanki yapılan yanlış bitmiş ve özürden sonra hemen affetmem gerekiyormuş gibi bir baskı oluyor. Bir daha aynı şeyi yapmaması benim için yeterli.


  • jazzabel  (05.09.19 00:23:43) 
Hatalıysam dilerim değilsem dilemem


  • pastörizesüt  (05.09.19 00:25:55) 
Bruce +1 teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi bilmeyen insanlardan hoşlanmıyorum. Bazısı var ki gurur meselesi haline getirir "ben asla özür dilemedim, dilemem" diyerek onlara ayrı bir uyuzum.

Özür dilerim ama yaptığım ya da söylediğim şeyi bir daha asla tekrar etmemeye çalışırım bunu da söylerim. Karşımdaki de böyleyse özrü kabul edebilirim ama tekrara giren veya çok ağır bir durumsa özrün anlamı olmuyor benim için jazzebel'in de dediği gibi.
  • alecia moore  (05.09.19 01:46:20) 
Evet


  • Delay Fuze  (05.09.19 02:01:41) 
Eger yaptigim hatayi anladiysam kolayca ozur dilerim. bazen anlamadigim, sonrasinda dusunup tarttigim oluyor; dusundukten sonra hatali olduguma karar verdiysem yine donup ozrumu dilerim, gocunmam. Mumkun oldugunca da ayni hayati tekrarlamamaya calisirim. oteki turlu ozur dilemenin bir anlami kalmiyor cunku.


  • fraise  (05.09.19 02:31:14) 
Bruce+1


  • lostys  (05.09.19 10:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.