[]

şirket ihbar süresini doldurmadan beni gönderemez mi?

yanlış anlaşılmasın onlar kovmuyorlar ben istifa ediyorum. 8 hafta ihbar sürem var. ben işlerimi devrediyorum güzelce. bana ik'cı kız diyor ki yasal olarak 8 hafta durman gerekli, durmazsan eksik sürenin ücretini senden alırız.
yani bana "tamam çık git 6 hafta sonra" dese devlet buna ceza mı vericek. yani bu sürede şirket beni "çalıştırma hakkına sahiptir" mi? yoksa "çalıştırmak zorundadır" mı?



 
çalıştırma hakkına sahiptir, iki taraf el sıkışırsa isterse istifadan hemen sonra gönderir.

8 hafta durmak zorunda değilsiniz, günde 2 saat iş arama iznini toplu kullanmak istiyorum derseniz 6,5 haftaya düşüyor, 0 son 2 haftanın da parasını alıyorsunuz hatta.toplu kullanmanıza izin vermezlerse her hafta 1 gün gitmemezlik yapabilirsiniz. iş arama iznimi şu şekilde kullanacağım gibi bir dilekçe verin mutlaka tabi.
  • benaslinda  (04.09.19 14:55:58) 
ihbar iki taraflı borç yükleyen bir işlemdir.
çalışmak zorundasın aksi halde parasını ödersin/tazminatından kesilir.

  • seyduna6687  (04.09.19 14:56:00) 
@seyduna6687 benaslinda'nın dediğine göre istese hemen gönderebilir. öyle mi, değil mi?


  • klar  (04.09.19 14:58:04) 
benimki kesin bilgi arkadaşım, emin ol.


  • benaslinda  (04.09.19 15:00:06) 
Benaslinda +1


  • hindistan cevizi  (04.09.19 15:03:14) 
olur öyle sıkıntı olmaz. süt izninde de aynı şeyler uygulana biliyor.


  • seyduna6687  (04.09.19 15:10:40) 
benaslinda+1
Çalıştığın yer "isterse" 8 hafta çalışman gerekiyor ancak bu tamamen onlara kalmış, isterlerse hemen de çıkabilirsin.

  • efx  (04.09.19 20:58:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.