Giriş
(3)

Müteahhide vermek (akıl verin)

nihilanth
Şuan müstakil ev ve bir arsa var. Hissedarları "biz","matbaacı","dükkancı","evci" diye isimlendiriyorum.Bize ait 330 mmatbaacıya ait 190mdükkancıya ait 110mevciye ait 110m var.Şimdi biz ve diğer hissedarlar başta kafadan konuşmuşlar ve bizi 3 daireye ikna etmişler.. matbaacı 250m2 lik dükkana sahip
Şuan müstakil ev ve bir arsa var. Hissedarları "biz","matbaacı","dükkancı","evci" diye isimlendiriyorum.

Bize ait 330 m
matbaacıya ait 190m
dükkancıya ait 110m
evciye ait 110m var.

Şimdi biz ve diğer hissedarlar başta kafadan konuşmuşlar ve bizi 3 daireye ikna etmişler.. matbaacı 250m2 lik dükkana sahip olacak, dükkancı 130 m2 lik dükkana sahip olacak ve bize 50 milyar verecek, evci ise sadece tek eve sahip olacak. proje çizim aşamasında. olaydan benim daha yeni haberim oldugu için yeni müdahale ediyorum. kafamdan biraz hesap yaptım ve matbaacı ve dükkancının dükkan da dükkan diyerek bizi feci halde kandırdıgını hissettim. Şimdi biz de dükkan isteriz bölelim orayı dedik müteahhit kabul etti ama dükkancı olmaz bozarım imzalamam diyor. İşin bu kısmından sonra biz gerçeği ne kadar farketmiş olsak bile dükkancı ikna olmayacak belli.. Çünkü dükkancı dükkan da dükkan diye tutturmuş baştan, başka türlü sikerim arsasını diyor, nuh diyor peygamber demiyor... Mahkemeye versek en büyük hisse sahibi biz oldugumuz icin ortalıgı dagıtabiliriz (tam emin değilim bu konuda da yardım istiyorum) ama tabi para yok.. Şimdi biz bu işten zarar görmeden nasıl ayrılabiliriz. ne yapabiliriz? Beklesek eminiz o dükkancı hiç bir zaman arsasını vermiycek, matbaacı belkide elinden alcak ve sonra bizi çıkartmaya çalışacaklar.. Ya da ikna olsak adamları çok düşük bir meblaya dükkan sahibi yapmış oluyoruz. Bizim 330m miz var 3 daire alıyoruz. dükkancının 110m si var, evci ev alırken dükkancı 50 milyar veriyim dükkan verin diyor.. o dükkan 300 e falan gider diyorum en az.. e bizim sokakta ev maksimum 125 e satılır.3 tane ev 375 etti. dükkancının 3 katından fazla hissemiz oldugu halde adamın bizle kafakafaya aldıgını acıkca görebiliyoruz.. herneyse efendim bi akıl verin işte.. Bozalım mı? (hissedarların siz bozdunuz bida yanaşmayız deme
şansı yüksek) Diretelim mi ? (ikna etmek imkansız gibi) Kabul mü edelim?(evlat acısı gibi koyar) Mahkemeye mi verelim?(para yok) ya da başka?
0
nihilanth
(30.09.07)
hepsini daire yaptırın dükkana da hisse oranında ortak olun? ayrıca 125 e max ev satılan bir sokakta dükkan nasıl 300 edecek bilemedim. m2 olarak %40 gibi bir hissen var anlıyorum. atıyorum 5 kat olsa 2 katı senin olmalı. 10 daire olsa 4 daire senin olmalı yani. diğerleri de hisse oranında paylaşır. ama dükkan olayı sakat böyle kafadan değil de bilirkişi bulup sormak lazım. gerçekten 125 ve 300 rakamları doğruysa elbette kazıklanıyorsunuz.
0
ozdek
(30.09.07)
dükkana hisse oranında ortaklıgı da istemez dükkancı cünkü direk hepsini istiyor. açgözlü biraz. 125'e ev satıldıgı dogru ama dükkanın 300 etmesi biraz sallama oldu evet. 130 metrekare dükkan tahminen öyle söyledim. ne kadar olabilir ki? gerçi piyasa araştırmadan da bilinemez.
0
🌸nihilanth
(30.09.07)
Muhitteki bir emlakciya sorsana xxx mt2 bi dukkanin ve evin satis fiyatini ve kira gelirini. Sayet bu bir miras meselesiyse mutlaka bu mevzularla ilgilenen bir avukata danis. Miras olaylarinda taraflar belli bir sure anlasamazsa ya da itiraz vs olursa mahkeme arsayi satisa cikariyor ve ederin altinda satilip mirascilara bolusturuluyor. bence hemen pes etmeyin siz de olay cikarin, acgozlu zat olmaz diyosa siz de olmaz diyin vs vs. Eger anlasma olmaz ve satilirsa sizinkiler nasilsa fazla alacak ve bu digerlerinin de isine gelmez. Miras olup olmadigini bilmedigimden hayali olabilir yazacaklarim, o yuzden uzatmak istemiyorum. Anladigim kadariyla seninkiler uyumlu, iyi niyetli insanlar ve dukkanci da bunu kullaniyor. Herkes hakkini alsin diye diretin bence ve sizinkiler bunu yapamiyorsa, avukatiniz gorussun. Bir tanidik avukat varsa guvenebileceginiz hele, enfes olur.
0
pyro clustic flow
(30.09.07)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.