[]

kulaklık bağlantılarıyla ilgili bir soru

bugün itibari ile bir kulaklık aldım (logitech g231).

şimdi kulaklık 3 çizgi 3.5mm jak girişli, bir de kutudan 2 çizgi 3.5mm kulaklık & mikrofon jaklarını ayıran aparattan var. bu aparatı takıp, kasanın arkasındaki yerlerine kulaklık ve mikrofon girişlerini taktığım zaman ses çok az geliyor. nefesim bile gelen sesi bastırıyor. kasanın arkasında 6 tane jak girişi var, olası tüm kombinasyonları denedim (anakart msi b360 gaming plus). kasanın arkasındaki jak girişini, bahsettiğim ayırıcı aparat olmadan kullandığımda sonuç aynı.

kasanın önünde kulaklık-mikrofon girişi var. tek giriş ama ikisini de algılıyor. bu ayırıcı aparatı takmadan, 3 çizgi 3.5mm jakı ön tarafa taktığımda kulaklık ve mikrofon güzelce çalışıyor ancak bu sefer de discord'da pc'den açtığım herşeyin sesini veriyor. yani youtube'dan bişey açıyorum, onun sesi de gidiyor (hoparlör yok).

bunu nasıl çözebilirim? kasanın arkasındaki ses çıkışında sorun yok, daha evvel hoparlör alıp kullandığımda sorunsuz ses veriyordu.

 
3 çizgi ile telefonunuzda denedeniz mi?


  • tolga¿naber?  (04.09.19 02:08:46) 
telefon iphone x, jak girişi yok deneyemedim ne yazık ki.

edit: 3 çizgi kasanın ön tarafında çalışıyor bu arada, gümbür gümbür ses geliyor, kulaklığı da algılıyor. bu sefer discorddan pc'deki açtığım herşeyin sesi gidiyor.

edit2: ayırıcı aparatı takıp, yeşil olan kulaklık jakını ön tarafa taktığımda yine çatır çatır çalışıyor. ancak doğal olarak bu sefer mikrofonu görmüyor.
  • solitude ov the lonliest star  (04.09.19 02:10:58 ~ 02:14:42) 
Windows 10 gelişmiş ses ayarlarında uygulamalardan çıkış aygıtına (sizin durumda youtube, discord'dan kulaklığa) giden sesleri ayrı ayrı yönetebiliyor olmanız lazım, ikisi de aktifken şunun sesi max şununki 0 olsun şeklinde bi ayar yapabilirsin. "Uygulama birimi ve cihaz tercihleri". iş görmezse bu işleri yapan third party yazılımlar yada driver'la gelen yazılımlar olabilir onu araştırmak gerek.

edit: ya da hoparlörü de bağlayıp youtube için o çıkış aygıtını seçebilirsin.
  • engelbert humperdinck  (04.09.19 02:19:50 ~ 02:21:52) 
@engelbert humperdinck, tamam o ayarlara baktım. ses seviyeleri ve çıkış aygıtı ayarlanıyor.

peki arka taraftaki jak girişleriyle olan problem hakkında bir fikriniz var mı acaba? ilk tercihim kulaklığı arka tarafa bağlamak çünkü.
  • solitude ov the lonliest star  (04.09.19 02:23:00) 
ses kartı onun bir kulaklık değil ses sistemi olduğunu düşünüp zayıf ama kaliteli ses vermeye çalışıyor olabilir, preset'lerde böyle tanımlı olabilir. onu driver'ın kendi yazılımındaki ayarlardan (Realtek vb) kulaklık olarak güncelleyip öyle deneyebilirsin.


  • engelbert humperdinck  (04.09.19 02:33:56) 
driverlarıma da yarın bakacağım geç oldu, başka önerisi olanlar yazabilirler. teşekkürler @engelbert humperdinck


  • solitude ov the lonliest star  (04.09.19 03:12:34) 
Bende ve birçok kişide öyle. Arkadaki jaklar daha az ses veriyor. Benim öndeki kulaklık girişi kırıldı. Kulaklık jakını mikrofon yerine takıp ses kartı programından orayı kulaklık olarak seçiyorum öyle kullanıyorum


  • glamdr1ng  (04.09.19 07:21:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.