[]

sakarya üni metalurji ve malzeme bilimi müh vs. KTÜ enerji sistemleri müh

Hangisini tercih etmeli? Neden?




 
ktü'yü yazma da ne yaparsan yap. ayrıca hala ktü duruyor mu ya ben birisi benzin alıp şimdiye kadar yakmıştır tüm üniveristeyi diye düşünüyordum.


  • turbo sadık  (03.09.19 20:39:01) 
İkisi de işsizlik garantili gibi. En azından yazılımla ilgili bir bölüm okumaya bak.


  • Light  (03.09.19 20:53:19) 
Makine veya bilgisayara yönelin derim. Metalurji, kimya vb. mühendislikler artık iş yapmıyor pek


  • glamdr1ng  (03.09.19 20:54:48) 
enerji sistemleri merkezde degil of diye bir ilçede.ömrünüz çürür orda.


  • valkin rockefeller  (03.09.19 22:43:52) 
teşekkürler


  • nonik  (03.09.19 23:03:24) 
Hayatınızın hatasını yaparsınız. Şimdiki aklım olsa ya hemşirelik okur yabancı dil ile kanadaya falan göçerdim, en kötü kpssye kasar 75 gibi bir puana atanırdım. ya da romanya bulgaristan gibi dandik ülkelerde tıp okuyup (yıllık 5-8k euro) avrupada doktorluk yapardım, en kötü türkiyede diplomayı denklikle saydırırdım.

Bunlar dışında bilgisayar mühendisliği olabilir. Geri kalan puanınızın yeteceği bölümler hep işsizlik riskine tabii
  • filipis  (04.09.19 02:16:56) 
Metalurji ve malzeme mühendisi olarak bildiriyorum. Hangi dalı seçersen seç işsiz kalmazsın çalıştığım kurumsal şirkette sakarya metalurjiden de mühendis var boğaziçinden de. Olay okurken kendini nasıl geliştirdiğin ve dil bilip bilmemen ile alakalı.

Metalurji ve malzeme seçeceksen eğer; geniş bir sektörel dağılım ile iş bulma olanağın fazladır. Ne üzerine çalışmak istediğini seçersin ona göre yürürsün. Sakarya üni kısmına gelince de üniversite = etiket. Bu eşitlik hala devam ediyor edecektir. Daha saygın üniversiteleri tercih etmeye çalış derim. Üniversite olarak sakaryayı mutlak değer içinde analiz edecek olursak metalurji ve malzeme için laboratuvar olanakları iyidir. Lisans öğrencilerine kurcalatırlar mı bilemem. Metalurji için yıldız veya kocaeli'den aşağı inme.

Enerji sistemleri konusunda da TR şartlarında iş bulma imkanın kısıtlı kalır. Yurtdışında yaşıyor olsaydın direkt seç derdim fakat türkiye için bu durum pek parlak değil. Çağ olarak değerlendirdiğinde evet çok güzel bir dal fakat malum ülke şartları. He ben erasmus yaparım yurt dışına kapağı atarım diyorsan tercih bu da olabilir. Katü konusunda bilgi sahibi değilim. Duyduğum kadarıyla giden pek iç açıcı bulmuyor.

Şahsi görüşüm, gerçekten mühendislik yapmak istiyorsan türkiye de mühendis olunmaz. ille de olacam diyorsan kafan basıyor ve ilgin varsa yazılım mühendisliği üzerine yürü.
  • yekkyea  (04.09.19 02:44:06 ~ 02:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.