[]

oyun merkezi kurma iş fikri hakkında düşünceniz ?

avm'lerde oyun merkezlerini görmüşünüzdür.
çocuklar için değişik mekanik ve video oyun kabinleri var jetonla oynanan.
geniş bir alanda bu oyun makinelerinden çok fazla sayıda konsa ve jeton hesabı değilde günlük sabit bir ücret alınsa (yada saat ücreti)
sizce bu iş fikri türkiyede tutarmı ?
sokakta oynayamayan çocuklarını aileler getirirmi ?
içeri günlük yada saatlik giren çocuk sınırsız istediği makinede istediği kadar oynayacak.

 
Arcade salonlarından bahsediyorsunuz sanırım.

Kaliteli hoş bir ortam ve lokasyon olarak uygun bir yerde olursa tutabilir ama çok da hayallere kapılmamak lazım. Lisanslı orjinal cabinetler çok pahalı. Ülkeye sokmanız size çok pahalıya patlar. Ankarada fantasyland vardı en güzel örneklerinden.
  • false pretension  (03.09.19 15:09:58) 
o makinalar 2 gün zor dayanır o durumda bence.


  • bahoho  (03.09.19 15:10:01) 
her turlu tutar ama bir konuya dikkat cekmek isterim. video oyunlari artik cep telefonlarinda, tabletlerde rahatlikla oynanabiliyor ve bunlarin bircogu bu jetonla oynanan oyunlardan cok daha iyi. bu is fikri ile ilgili almanyadan ornek vereyim. almanyada da bu tarz yerler var ve ozellikle kis aylarinda cok tutuyor. ama bu yerler turkiyede genellikle gordugum video oyunu yerlerinden daha cok cocuklarin fiziksel aktivite yapmasina yonelik. yani tirmanma duvalari, labirentler, trambolin ve cesitli engellerin bulundugu guvenli parkurlar oluyor. bu yerlerde cocuklar bir ekrana gomulmek yerine fiziksel olarak gelisebilecekleri ve eglenecekleri seyler yapiyorlar. video oyunlarina zaten telefondan, tabletten erisen ve fazlasiyla oynayan cocuklar icin bu tarz yerler daha iyi alternatif oluyor. ayni zamanda da bu tarz yerlerin hemen yaninda da ailelerin cay kahve icebiliecekleri, gazete kitap okuyabilecekleri yerler oluyor ve cocuklari oyun oynarken aileler de dinlenmis oluyor, bir taraftan da cocuklarini gozlemleyebiliyorlar. yani ozetle cocuklarin daha cok atlayip ziplayabilecekleri alanlara ihtiyaci var. burada enerjisini atan cocuk da aksam rahatliyor, sakinlesiyor, aksam erkenden de uyuyor.


  • emrahday  (03.09.19 15:12:05 ~ 15:13:23) 
sadece makine degil daha kapsamli ve yesillikli yer olursa ben henuz dogmamis cocugumu gotururdum. yani cocuklar ciyak ciyak ozgurce bagirip kosturabilecek. cimenlikli kafe gibili yer de olcak, araba ezmeden paten kayacagi yer de olacak. bisiklet ogrenebilecegi alan, havuz, yeme icme alani, kidzanyamsi aktiviteler, lego yeri, dev satranc, ipten kaymali ucmali seyler, lunapark, araba egzozu yok, sapik yok, cocugunuzu baglayin diye karisan yok, guzel olurdu. bebek arabalarina gore yollar, cocuk boyunda cesmeler...


  • jimicik  (03.09.19 15:24:00) 
hocam
sabit olmaz
jetonlu olur
+
oyun alanı yaparsınız saatli yarım saatli
orada kosar oynar minderli vs.
veliler izler
  • kingcyrax  (03.09.19 17:17:27) 
tutmaz. jeton usulü olmasının bir sebebi var. o bebelerin işi gücü yok, bütün gün hunharca oyun oynar onlar. sen de batarsın.


  • babilbaligi  (04.09.19 11:15:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.