[]

Gelir vergisi inceleme

Gelir idaresinden ekteki gibi bir yaz gelmiş.
bununla ilgil bir fikri olan var mı?



 
iş değiştirdiysen ve kümülatif vergi matrahını yeni iş yerine bildirmediysen bu geliyor. vergi dairesine telefon açıp sorun derim.


  • delidir yakalayin  (03.09.19 14:12:54 ~ 14:13:05) 
iş değiştirmedim ancak aynı holdingin başka bir şirketine geçti bordro. o yüzden olabilir.


kira geliri mi acaba dedim ama limitler normal kira geliri ile ilgili de değil
  • €xpolerer  (03.09.19 14:20:59 ~ 14:22:50) 
bu yeni çıktı evet, 2016- 2017 ve 2018 de iş değiştiren kişiler aradaki vergi kaybı için şahsi olarak beyanname vermek zorundalar. ikcıyım, bizim çalışanlara da geldi bu yazılardan, onlar verdiğim bilgiyi aşağıda da paylaşıyorum.


www.pwc.com.tr


Şu yazının ilk paragrafı da bilgi içeriyor, www.sozcu.com.tr

Ayrıca şu yazıyı da şuraya bırakayım, en detalı açıklamayı burada okudum.

vergialgi.net
  • benaslinda  (03.09.19 16:06:15) 
bordronun bir şirketten başka şirkete geçmesi iş değiştirmek oluyor işte. Bordrolarını al git inceleyip şu kadar diye vergi çıkaracaklar sana. Sonra ödeyeceksin onu. Geçen bizim müdüre çıktı aynısı. Seneye de bana çıkacak kesin.


  • argent dawn  (03.09.19 16:34:26) 
Keşke okuduğumu anlayabilsem ama bir şey anlamadım ne yazık ki. Yok muhtasar, yok stopaj... Ne bunlar?

Benim de bu konuda iki sorum var, yeni iş değiştirdim.

- Bir yerlere birşeyler belirtmem lazım mı?
- Normalde iş değişikliği yapıldığında kümülatif vergi matrahı sıfırlanıyordu, bu olayda bir değişiklik var mı? Hatta konu bununla mı ilgili?
  • Yahuda  (18.09.19 16:36:17) 
yahuda, muhtasar stopaj nerde burda?

eğer 2. işindeki toplam brüt gelirin 2019 yıl sonuna kadar 40.000 tl den fazlaysa 2020nın mart ayında bağlı olduğun vergi dairesine gidip beyanname vermen gerekli.

2. soruda matrah hala sıfırlanıyor, işverenin bir sorumluluğu yok fakat çalışan vermesi gerekenden daha az vergi verdiği için gidip o aradaki vergiyi verecek artık. (bu işverenin sorumluluğunda değil, tekrar söylüyorum)

siz mart ayında gidip beyannamenizi verin, gerisini onlar hesaplarlar.
  • benaslinda  (18.09.19 16:44:56 ~ 16:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.