[]

d vitamini tabletlerinden almanın bir sakıncası var mı?

selamlar, genel olarak soğuk kış ayları falan geldiği için bağışıklık sistemimi daha güçlü bir hale getirmek istediğimden şu reçetesiz satılan d vitamini takviyelerinden alıp günde 1 tane tablet olacak şekilde takviye yapmakta sağlık olarak sakınca var mı?

beslenmem biraz düzensiz olduğundan dolayı muhtemelen yeterli almıyorumdur diye düşünüyorum. o yüzden.


 
Beslenmeniz düzensizse muhtemelen diğer vitamin ve mineralleriniz de düşüktür, kan testi yaptırmanız gerek. Ayrıca düşük değilse ekstra almak zararlı olacaktır. Eğer kan testi yaptırmak için hiç vaktiniz yoksa bağışıklık sistemini için probiyotik benzeri takviyeler daha güvenli, en azından bir kutuyu bir günde bitirmediğiniz sürece fazlasının zarar vermesi riski yok.


  • love my way  (03.09.19 13:32:46) 
o zaman ben biraz meyveye ve düzenli beslenmeye yükleniyim. dışardan ekstra bir şey almak yerine.


  • viyana kangurusu  (03.09.19 13:37:14) 
D vitamini spreyi tavsiye ederim. Dilaltına 1-2 puf günlük ihtiyacı karşılıyor. Damla veya ampul gibi yükleme de yapmıyor. Hergün kullanmak zorunda değilsin. Haftada 3 kere yeterli.


  • nick konusunda kararsizim  (03.09.19 13:55:25 ~ 13:56:12) 
Bir kış multivitamin komplexlerinden kullandım hatta içinde probiyotikler olanlardan olduğu için hem bağırsaklarım hem ben sağlıklı sağlıklı atlattık seneyi.


  • lcha  (03.09.19 14:03:37) 
d vitamini tabletleri çok ama çok pahalı.
eczanede satılan d vitamini ampülleri kullan. çok daha ucuz.

  • aslindasorunumpsikolojik  (03.09.19 14:58:52) 
D vitaminini besinlerden alamazsin zaten. Dusuk olduguna eminsen ampullerden al.


  • red g  (03.09.19 15:08:35) 
Bana gerçekten okuyan ve kendini geliştiren doktorumun anlattığı kadarıyla:

1.Fazlasinin zarari var. Bircok kisi icin önerilmiyor ne test ne de takviye: www.health.harvard.edu

2.Zaten ölcümü zor, hatta tutarli sekilde ölcümü yok su an D vitaminin. Söyle ki, ayni kan örneginini 10 lab.a yollayin, yakin sonuclar elde etmezsiniz. Asiri ucta sonuclar cikar. Birinde eksiklik bulurlar, birinde ise sinirin üstünde. Tam karara varilmis bir ideal aralik Vitamin D icin yok. Bunu medikal makalelerde sikca görebilirsiniz, standartize edilmemis derler. (Abnormal laboratory results, vitamin D diye aratırsanız birçok yayına rastlarsınız.) İkincisi sonuclarin güvenilirligi ile ilgili.


Türkiye gibi bir ülkede yasiyorsaniz, günesli saat ve gün sayisi sayesinde buyuk bir eksiklik olusmaz. Elbette bazi istisnalar olabilir. Hapishanede kalmiyor ya da tam peceye bürünmüyorsaniz, cok ekstrem yasam kosullariniz yoksa , normalde ögle vakti de disari cikiyorsanız büyük bir saglik sorununuz da cikmaz D vitamini eksikliginden.
  • buf-e kür  (03.09.19 15:13:47 ~ 15:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.