[]

japon balığı için akvaryum

dün okulu kızıma bir tane japon balığı vermiş, fanusun içinde duruyor şimdilik.
yazık hayvana, yaşayamaz fanusta.

bir tane (belki bir tane de ben alırım) japon balığı için nasıl bir akvryum düzeneği olmalı?

 
En az 10 litrelik bir akvaryum olmalı.

Buna uygun iç filtre almanızı tavsiye ederim çünkü akvaryumu çabuk pisletecek. -olmasa da olur suyu sık sık değiştiririm derseniz.

Sıcaklığa dikkat edin şu an sorun olmaz da kışın ısıtıcı takmanız gerekir ev soğuksa.

Özel japon yemleri var onları kullanın.

Geri kalan her şey için kablelvuku.
  • kablelvuku  (03.09.19 08:57:58) 
kucuk dikdortgen akvaryum alin ve filtre tertibati kurun

fanuslarda balik beslemek baligin gozlerine zulmediyormus, o yuzden cok baliga eziyet etmemek icin fanusda bekletmeyin

akvaryumcuya danisirsaniz ne yapmaniz gerektigini soyler zaten
  • exlibris  (03.09.19 11:13:23) 
Merhaba.
Akvayumda maksimum litre diye birşey yoktur. Ne kadar büyük o kadar iyi. Kurabileceğiniz en büyük akvaryumu kurabilirsiniz. Büyüklüğüne göre iç ve dış filtre seçenekleri gündeme gelecektir iki adet japon balığı için Ben en azından elli litre + iyi bir iç filtre kullanırdım. Aslında dış filtre öneririm ama muhtemelen pahalı bir yatırım olacaktır. Japon balıkları yüksek oksijenli soğuk sularda yeterli hacim olursa oldukça fazla büyüyebilirler. Ilıman iklimlerde dışarıda havuzlarda da kalabilirler. Ev içerisinde ısıtıcı ihtiyacı olmayacaktır.
Ayrıca okulun fanusta japon balığı vermesi de çok yanlış. Balıklar bardakta durabilen canlılar değiller pek çok kişinin düşündüğünün aksine.
Hayırlı olsun.
  • cizgilerebasancocuk  (03.09.19 11:46:01) 
ben cocukken komsu teyzelerde japon baligi vardi. 2 tane. futbol topu ebatlarinda bi fanus ikisinin 14 yil yasadigina sahit oldum.

sonralari gaza gelip kirilan evin camindan 220 lt'lik akvaryup yapmistim silikonlarla falan. icinde sadece 1 tane karamelek diye bir balik vardi. tek 1 tane ahahaa. 6 ay yasadi. sonra kopekbaligi diye bir sey aldim, cakma kopek baligi. o da 4 yil yasadi.

ateşi izlemek yagmuru dinlemek japon baligini takip etmek inanilmaz dinlendirici bir sey hele odada saniyesinin sesi gelen bi duvar saati varsa tam terapi oluyor.
  • turbo sadık  (03.09.19 14:12:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.