[]

uçağa binmekten vazgeçme

selamlar.

diyelim ki havaalanına gittik. check-in yaptık, pasaport kontrolünden filan da geçtik. hatta free shop alışverişimizi de tamamladık.

ve kapıya gitmişken uçağa binmekten vazgeçtik.

ne olur? tekrar gümrükten geçip normal bir şekilde dönüş yapar mıyız? bir sıkıntı olur mu? nedir yani olayı?

 
Bagaj verdiysen onu geri almak icin bekleyeceksin. Onun disinda ne sikintisi olacak ki? Belki duty free alisverisini geciremezsin o kadar.


  • hot potato  (02.09.19 12:33:35) 
bir sey olmuyor, hatta ucagin icindeyken de vazgecebilirsiniz. eger ucagin icinde vazgecerseniz, kabin bagajlarini herkese kontrol ettiriyorlar, yani yaninizda icinde tehlikeli bir sey olan bir canta getirip ucaga koyup ucaktan gitmeyin diye. kalanlara soruyorlar iste bu bagajlar sizin mi diye, sahipsiz canta olmadigini kontrol ediyorlar.


  • kassiopeia  (02.09.19 12:46:41) 
Uçağın içindeyken vazgeçmek sıkıntılı (uçuşu geciktireceğiniz için tazminat alabilirler) ancak dışarıda vazgeçmenizde hiç bir sıkıntı yok.


  • roket adam  (02.09.19 13:23:29) 
free shop'tan bişeyler alır çıkarım diyorsan 50 tl harc ücretini de hesaba kat.


  • brkylmz  (02.09.19 13:34:35) 
Şehir efsanesine göre uçak varacağı yere inene kadar seni havaalanında bekletiyorlar.


  • cakabo  (02.09.19 13:57:50) 
Yurtdışı çıkış işleminiz yapıldığı için tekrar yurtiçine giriş işlemi için polis amirliğinde işlem yapıyorsunuz. Ayrıca bir güvenlik tehdidi olarak değerlendirilebiliyor. İşlem biraz uzun sürebiliyor.


  • kaptan memo  (02.09.19 14:37:31) 
Şehir efsanesi değil. Eğer uçağın içerisine girer sonra uçuştan vazgeçerseniz önce kassiopeia’nın dediği prosedür uygulanır. Diğer yolcuların hepsi kafa üstünden bagajlarını alır kucağına. Açıkta şüpheli bagaj kalmaması için. Zira zararlı bir şeyi bir şekilde uçak sokup sonra onu uçakta bırakıp bırakmadığınızın anlaşılması gerekir. Bu uçaktaki prosedür.

Uçak dışındaki prosedür ise sizi ilgili emniyet birimine götürüyorlar havalimanında. Havalimanında tutuluyorsunuz. O uçak gideceği yere varıp yolcuları indirdiğinde sizi havalimanından salıyorlar.

Eğer uçağa hiç binmezseniz, hangi ülkede olduğunuza göre tehdit olarak algılanabilirsiniz. Bu olayı nasıl bildirdiğinizle alakalı.

Eğer uçmaktan vazgeçer ve henüz boarding bitmeden polise gidip ben uçmaktan vazgeçtim dönecem derseniz tehdit olarak algılanma ihtimaliniz daha yüksek.

Ama boarding sona erdikten sonra ya ben dutyfreede dolaşırken zaman nasıl geçmiş anlamadım uçak kapıyı kapatıp gitmiş derseniz tehdit olarak algılanma ihtimaliniz daha düşük. Uçağı kaçıran yolcu çok oluyor.
  • levpontryagin  (02.09.19 15:32:01) 
Olayı birebir yaşayan olarak anlatayım.

Thy helsinki seyahati öncesi rahatsızlandım ve uçağın kapıları kapanıp taksiye başlamadan önce hosteslere söyleyip inmek istediğimi söyledim. Sanıyorum hostes pilottan onay aldı, akabinde bagajım olup olmadığı soruldu. Yalnızca kabin bagajı olan sırt çantamı aldım. Hostesler yer hizmetlenden bir arkadaş çağırdılar. Gelen arkadaşın arabasına atlayıp pasaport kontrole gittik beraber. Pasaport polisi TR çıkış damgası üstüne iptal damgası vurup gönderdiler beni. Havalimanından çıktım taksiye atlayıp yoluma devam ettim.
  • japon askeri  (02.09.19 22:04:31) 
  • ozgur bir kusun hatirati  (03.09.19 09:41:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.