[]

Once upon a time in Hollywood

Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.Spoiler olabilir.

Bu filmden bir sey anlayan var mi? Ben izledim bir sey anlamadim. Filmin sonuna geldik "ee?" oldum. Neydi bu film simdi, hikayeden ne anladik? Olayi anlayan var mi ben ne kacirdim?
Gereksiz uzun geldi bir de. Uzadikca uzayip bir seye baglanmadi. Kadro ve yonetmen saglam diye bir seyler bekledim.
Ne kacirdim?

 
www.britannica.com

bu sana yardım eder..
  • lcha  (02.09.19 10:01:15) 
Cliff'in gittiği eski Hollywood seti olan yerde hippiler yaşıyor. Bu hippiler de Charles Manson'ın tarikatından. İnternette anlatılıyor Manson uzun uzun oradan bakabilirsiniz. Filmin son yirmi dakikasında öldürülen hippiler normalde Rick'in yan komşusu Sharon Tate'i sekiz aylık hamileyken bebeğiyle beraber öldürüyorlar. Tarantino gerçek olayı anlatmak yerine bu şekilde kurguluyor. Esasen filmin kurulduğu bir temel yok bence ama bütün karakterlerin yolunun hippilerle kesiştiğini düşünürsek bir bağlantı kurulabiliyor.


  • black holes in the sky  (02.09.19 10:54:06) 
Özet geçmeye çalışayım

Inglorious basterds filminin sonundaki gibi, gerçek bir olayı alıp sonunu değiştirmiş Tarantino.
Filmin başlarında Margot Robbie'nin evinin kapısına gelip birini sorup, oradan taşındığını öğrenince giden adam, Charles Manson. O çiftlik gibi mekanda yaşayan, at falan süren tipler de manson ailesi. Çiftlikte yaşayanlar, çiftliğin sahibi yaşlı kör adam, turistlere at üstünde tur attırmaları hepsi gerçek şeyler.
Brad Pitt'in karakteri otostop çeken kızla beraber çiftliğe gittiğinde, kız sürekli "Charlie sana bayılacak" tarzı şeyler söylüyor. Charlie dediği, Charles Manson işte.
Filmin başında o kızlar çöpleri karıştırırken beraber söyledikleri şarkı Charles Manson'ın yazdığı bir şarkı.
Filmin sonundaki büyük aksiyon sahnesindeki o 3 tip gerçek hayatta Sharon Tate'in (Margot Robbie) evine girip, içeridekilerin hepsini öldürüp, Sharon Tate'in kanıyla duvara "death to piggies" falan yazıyor. Evlere doğru yürürken zaten "let's kill some piggies" falan diye gazlıyorlar birbirlerini filmde de.
Tarantino versiyonunda son anda diğer eve giriyorlar, bambaşka bitiyor hikaye.
Eve girenlerden erkek olana Brad Pitt "napıyonuz lan burada" minvalinde bir şey sorduğunda, çocuk "I'm the devil and I've come to do the devil's work" diyor. Bu da o çocuğun oynadığı karakterin gerçek hayatta kurduğu bir cümle.

Filmde aslında iki konu paralel gidiyor. Bir tarafta Rick Dalton'ın hayatı, problemleri falan işlenirken, diğer taraftan bu Manson ailesi hikayesi film boyunca sürüyor. En sonunda da birleşiyorlar işte.

Hikayenın aslını anlatan bir dünya kaynak var internette.
  • cay koy geliyorum  (02.09.19 11:01:34 ~ 11:03:42) 
Bu duyuruyu actiktan hemen sonra hikayeyo okudum internetten.
De film yine tirt yani benim tarafta. Zaten hikaye baska film baska. Film icinde de kopukluklar falan.
Bilmiyorum, bi bana mi bir sey ifade etmedi ve tirt geldi film?
  • stavro  (02.09.19 11:19:09) 
Kizlari ne zaman kesecekler diye 3 saat bekletti, degil mi? Begenmediniz mi? :(


  • buf-e kür  (02.09.19 11:31:52) 
  • tinky winky  (02.09.19 12:11:53) 
Hikayedeb bahsediyor herkes, tamam hikaye bu. Ben film ozelinde konuşuyorum.

@bufekur begenmedim maalesef.
  • stavro  (02.09.19 12:53:00) 
Hocam anlayan var mı diye sorunca herkes anladığını anlatmış. Film hikayeden ayrı olarak tırt mı dersen bence gayet ortalama bir film.

Bunun dışında film içerisinde Amerikalılar için çok fazla gönderme vs. olduğundan film bizi değil onları (doğal olarak) daha çok etkiliyor.
  • lcha  (02.09.19 13:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.