[]

işletme mi uluslararasi ticaret ve lojistik yönetimi mi?

merhabayın.
biyoloji mezunuyum. 17 yıllık bir kariyer hayatım var. medikal, pazarlama, eğitim ve hatta satış mümessilliği olmak üzere pek çok farklı pozisyonun tozunu attırdım.

şu anda da bir firmada medikal müdür olarak çalışmaktayım.

günümüz şartlarına bakınca globalleşen dünyada bir adım daha ileri gidebilmek adına ikinci üniversiteyi hangi bölümden seçeceğime karar veremedim.

işletmede yerel olarak satış müdürlüğü konusunda beni bir adım daha ileri taşıyabilecek potansiyele sahip ama hem işletme mezunu çok fazla insan var hem de istanbul üniversitesi uluslararasi ticaret ve lojistik yönetimi tanımına bakınca

uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi lisans programı; işletme, ticaret, pazarlama ve lojistik gibi alanlar üzerine zorunlu derslerden oluşmaktadır.

diyor. yani işletmeyi de içine alan bir yapısı var gibi

ama internette arama yapınca sanki sadece tnt, dhl gibi lojistik firmalarında iş imkanı varmış gibi. ya da gümrük memuru filan...


özetle sualim şudur ki:
uluslararası bir şirket kurmak ya da böyle bir şirkette satış pozisyonunda görev almak için acabını hangi bölüm daha mantıklı olur.

(mesleki tecrübe kısmını dert etmeyin o iş bende)

 
o bölümü boğaziçi gibi bir okulda okumadıktan sonra bir etkisi olmaz.


  • OrangeYellow  (01.09.19 23:28:49) 
OrangeYellow,

hanisini, işletmeyi mi yoksa uluslararası ticareti mi boğaziçi gibi bir okulda okumadıktan sonra faydası olmaz?


Boğaziçi okuma şansım yok. Örgün öğretime gidemem.
  • Kazmapolitan  (01.09.19 23:42:18) 
ua ticaret loj daha iyi


  • acımasız gerçekler  (01.09.19 23:45:51) 
iki bölümü de. bu bölümler etiket gerektiren bölümler.


  • OrangeYellow  (01.09.19 23:54:01) 
OrangeYellow,
peki soruyu şöyle soruyım:

uluslararası bir şirket kurmak ya da böyle bir şirkette satış pozisyonunda görev almak için:
Boğaziçi İşletme mi
Boğaz içi Uluslararası ticaret ve Lojistik mi?
  • Kazmapolitan  (02.09.19 00:09:06) 
Sen kuracaksan eğitimin çok da önemi yok. Senin ticari zekan ve tecrüben önemli.

Şirkette çalışan olacaksan her iki bölümde olur ama kendini ne kadar geliştirdiğine bakar. Bir arkadaş çince falan öğrenmişti. Böyle olmak lazım
  • OrangeYellow  (02.09.19 00:11:40) 
OrangeYellow,

peki tişikkirlir.
  • Kazmapolitan  (02.09.19 00:18:59) 
Bu Boğaziçi harici çöptür muhabbetine bakmayın. Zaten aktif olarak iş hayatındaymışsınız. U. Ticaret bölümü size daha çok şey katar beklediğiniz anlamda. Işletme daha genel bir bölüm.


  • influx  (02.09.19 01:14:23) 
yeni mezun olsaniz tamam da 17 yil deneyime bogazici olmazsa olmaz mantigi sacma, bir sonraki geleceginiz yere yeni okudugunuz okul sadece itici kuvvet olacak zaten, 17 yil deneyim onemli burada.

ben de ua ticaret diyorum, nedeni anladigim kadariyla isletme bolumu dersleri vs. iceriyor. ayrica, cok isterseniz ilerde uzaktan mba yaparsiniz, 1 yilda bitiyor.
  • kassiopeia  (02.09.19 01:18:30) 
d- hicbiri.

sirket kurmak icin kapital, baglantilar ve risk alacak buzuk lazim. okula gerek yok.
satis pozisyonu icin de okumaya gerek yok, okulda ogretilen birsey degil. ya sende var bu ya da yok. kendine guveniyorsan basvurursun, adamlari mulekatta kafalayabilirsen girersin. eger tutturursan kalirsin, batirirsan kovarlar.

illa bisey okuyacam, okuyasim geldi diyorsan 1 senelik bir MBA yap bitir. okul agir vakit ve para kaybi, yuksek yaparsan en azindan birilerini tanirsin belki ilerde bir faydasi olur, yeni birsey ogrenecegini zannetmiyorum.
  • cooperr  (02.09.19 07:01:36) 
Boğaziçi mihtişim olayına takılmadım zaten. siz de takılmayın, adamın boğaziçisi gelmiş.

MBA fikri de güzel aslında ama ben belge için değil de hakikaten bir şeyler öğreneyim derdindeyim. O yüzden tercihimi UA.ticaretten yana kullandım az önce.

her şey gönlünüzce olsun genjler.
  • Kazmapolitan  (02.09.19 14:32:39) 
Bilirsiniz ki Lojistik sektörü hiç bitmeyen bir sektördür ve önü gayet açıktır, ben de seçimimi yaparken buna göre yapmıştım şuan halihazırda iss-globalforwarding.com.tr şirketinde 4 senelik tecrübemle operasyon uzmanı olarak çalışmaktayım, yabancı dilin varsa daha yüksek maaşlara daha iyi yerlerde çalışabilirsin, gerisi size kalmış başarılar diliyorum.


  • spacenet  (22.09.22 12:37:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.