[]

Kedi Maması

1 yaşındaki evime yeni misafir ettiğim kedime hangi mamayı yedirmeliyim? Şu an whiskas var ve bayıla bayıla yiyor ama whiskas'ın düzenli olarak verilmemesi gerektiğini okudum.
www.petburada.com
Burada bir sürü marka var. Fekat hangisi iyidir ya da kötüdür pek bilemiyorum. Pro Plan, Royal Canin hakkında iyi şeyler yazılmış ama ben bile o kadar iyi beslenemediğimden fiyat/performans oranına önem veriyorum sanırım. Öyle işte.


 
royal canin, hill' s gibi mamalar premium denilen iyi mamalarmış. açıkcası ben alamıyorum çünkü çok fazla yemek yiyor benimkisi ve maddi durumum o kadar da yerinde değil. bu yüzden kitekat ile idare ediyor. özellikle hill' s ile ilgili iyi şeyler okudum.

www.juenpetmarket.com

şu linke göz gezdirebilirsiniz.
  • nictir git  (12.04.10 12:55:30) 
whiskas ve kitekat ların çok sodyumlu olduğunu, kedilerin uzun vadede böbreklerine zarar verdiğini duydum. bir de sanırım içine monosodyum glutamat gibi tadı etkileyici malzemeler de koyuyorlar, kediler bir yedi mi vazgeçemiyor.

daha jenerik markalardan alıyorum ben kuru mama. ama yine de evde çok ucuza ciğer, taşlık, boyun gibi sakatatlar alıp azıcık sebze koyup (havuç, patates, kabak vs ne varsa) yemek hazırlayabilirsiniz pisiniz için. bir paket taşlık 3 lira filan. güzel saklarsanız 5-7 gün arası dayanır maması. veterinerden taurin damlası da alabilirsiniz, vitaminsiz kaldığını görürseniz. böyle bişiler işte :)
  • kediebesi  (12.04.10 13:18:07) 
hazır kuru mama alacaksanız vetlerin tavsiye ettiği premium mamalar genelde şunlardır:

royal canin
hill's
pro plan
iams

bunları gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. bu mamalar (özellikle royal canin) bazı vetlerde açık olarak da satılıyor, öyle alınırsa daha ucuza gelebilir. yok benim bütçem kaldırmaz ille de ucuz olsun diyorsan şu siteye bakmanı öneririm:

www.temizmama.com
ben bu siteden bonacibo almıştım bir ara forumlardaki tavsiyeler üzerine. kedi gayet güzel yiyordu. yerli bir firma. premium mamalarla aynı besin değerlerinde mama ürettiklerini iddia ediyorlar. ne denli doğrudur bilemem ama deneyebilirsin istersen. epey ucuz çünkü. market maması alacağına buradan al.
  • sir gawain  (12.04.10 13:47:27) 
premium mamaların neredeyse tamamını kullanmış bir insan olarak şunu söyleyebilirim. iyi bir düzen oturtabilirseniz özellikle de hills verdiğinizde kedi daha az mama ile doyuyor.
dışkısı da daha az miktarda ve daha az kokulu oluyor.

  • kahvegibi  (12.04.10 13:57:37) 
emin olun uzun vadede whiskas ile kaliteli mamalar ayni fiyata geliyor. zaten profesyonel mamalar ile ogunluk 20gr gibi bir olcuyle doyuyorlar, whiskasi ne kadar verirsen o kadar yiyorlar. insanlar icin burger king neyse kediler icin de whiskas o. cocugun olsa her gun fast foodla beslenmesine goz yumar miydin?
sorunun cevabina gelirsek, hills iyidir, pro plan de oyle. royal canin hakkinda herhangi bir fikrim yok. baslarda biraz istahsiz olacaktir whiskastan sonra ama zamanla alisir. hatta arada sirada konserve mamayla da simartabilirsin.

  • kayranin kedisi  (12.04.10 14:51:51) 
Kedinde belirgin bir rahatsızlık yoksa, hiç endişelenme Whiskas'a devam et. Whiskas ne kadar sağlıksızsa, profesyonel mamalarda en az onun kadar sağlıksızdır.


  • leyla25  (15.04.10 13:31:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.