[]

Şu eski taş evlerin maliyeti betondan çok mu?

hani çok büyük taşları dikdörtgen prizma şeklinde üst üse yığdıkları tarzda. şekilsiz taşlarla değil de düzgün kesilmiş taşlarla yapılanlardan bahsediyorum.

sırf işçilik ve malzeme maliyeti olarak aynı büyüklükte ortalama beton evlerden ne kadar farklıdır?


 
Düzgün ve 200m2 falan bir villa yaptıracaksan, ucu açık bir şekilde pahalı olur. İnsanlar beton ve demire kolay ulaşamıyorlarken, pahalıyken ve işçilik ucuzken yığma yapılıyormuş. Fakat şimdi tam tersine döndü: Beton ve demir ucuz, bahsettiğin gibi ebatlı taş çok pahalı, iyi işçilik de pahalı. İmar, yapı, proje kısmına hiç girmiyorum.

Artık betonarme üzerine taş kaplama yapıyorlar. Bodrum'da falan özellikle. Dışını taş kaplat, istemediğin tarafını kaplatma, içini istersen duvar kağıdı yap, ister kısım kısım taş yap vs. Mimari alternatifler de artıyor o şekilde...
  • malheiros  (01.09.19 01:47:29) 
tam olarak bundan mı bahsediyorsun?

www.arkhestone.comültür-Taşı-3-1200x480.jpg

tarif ettiğine uygun bir görsel bulur musun acaba?
  • hem şişko hem deli  (01.09.19 09:36:58) 
kesinlikle daha ucuz.


  • turbo sadık  (01.09.19 09:45:18) 
@hem şişko hem deli: şu sayfadaki fotoğrafı tıkladığımda garip şekilde indiriyor. ama en uygunu da bu:

dogaltasev.com
  • bonanza  (01.09.19 12:16:49) 
valla bana sorarsan eğer, ben taş ev istiyorum ama bunu barındırdığı özellikler için istiyorum.

taş evler yazın serin olur, kışın sıcak olur, ısı yalıtımı oldukça iyidir, sağlıklıdır nefes alır.

öte yandan böyle modern şekilde olması bana cazip gelmiyor, italyada falan 150 senelik taş evler mevcut koca koca taşları üst üste koyarak yaptıkları türkiye'de de örnekleri bol, ben şahsen taş ev yaptırsam şu şekilde olsun isterdim.

bahçeli olacak, yüksek tavan tek kat ve çok geniş olacak, evin yarısına asma kat yapılacak.

yoksa böyle 2 3 katlı ev bana pek sağlıklı gelmiyor kaldı ki, dedim ya duvarları 30 40 50 cm olan evler gördüm ben.
  • hem şişko hem deli  (01.09.19 12:20:16) 
@hem şişko hem deli: hocam 300 bini 130 metrekare daireye vereceğime şehrin 10 km dışında bir arsa alıp 200 metrekare, bahçeli bir müstakil taş ev yaptırsak maliyeti en azından 300 bin olur mu ki? geçer mi yoksa?


  • bonanza  (01.09.19 12:40:31 ~ 12:40:58) 
evde nasıl olur bilmiyorum ama köydeki evimizin bahçesine taş yapalım dedik.

1x1.5 m taş duvar ( malzemesiz ) = 100 lira
1x1.5 m taş duvar ( tüm malzemeler dahil, çimento, kum, taş, taşıma,) = 200 lira

az değil sanki.
  • blue eyes white dragon  (01.09.19 12:50:11) 
taş ev ustalığı giderek yok olan bir meslek, bu nedenle işçiliği daha pahalı oluyor.


  • selam  (01.09.19 12:54:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.