[]

İnsanlardan beklentiyi sıfırlamak

Mümkün mü? Başarabileniniz var mı? Gönül işlerinden bahsetmiyorum bu arada arkadaşlıktan bahsediyorum. İnsanlardan bi şey bekleyip hayal kırıklığına uğramaktan bıktım sıfır beklentiyle kendi halimde yaşabilsem mutlak mutluluğu yakalayacak gibi hissediyorum. Yeni bir şehire adapte olmaya çalıştığım şu günlerde asosyallikten bunalmamak için ne yapabilirim?




 
Oluyor. Gercekci olmaya başlayınca beklentiler de yok oluyor.


  • stavro  (30.08.19 23:40:07) 
Ben baya bir süredir böyleyim.


  • OrangeYellow  (30.08.19 23:42:12) 
@stavro son derece gerçekçi bir insanım, ama olmadı
Başaranlar nasıl başardıklarını da açıklayabilir mi

  • pastörizesüt  (30.08.19 23:42:29 ~ 23:43:05) 
ben sıfırladığımı düşünüyorum. nasılını bilmiyorum, yaşın ilerledikçe deneyimlerle kendin buna karar veriyosun zaten. ama mutlak mutluluğu falan yakalamadım. bence mutlak mutluluk insanın içinde olan bir şey. insanlardan bir şey beklemeyerek de insanlarla iletişimde kalabilirsin ki. insanlardan ne bekliyosun o önemli.


  • noisette  (30.08.19 23:51:00) 
beklentileri sıfırlıyosun da bazen bir kırıntı kalıyor yine de ama mutluluğu getirmediğine emin olabilirsin. sadece mutluluk veya mutsuzluk nedenlerin değişiyor. asosyallikten kurtulmak meselesine gelirsek eğer çevrende insanlar varken mutlu oluyorsan dans vb insanlarla iletişim kurup sonrasında sosyalleşebileceğin kurslara gidebilirsin.


  • claws of perdition  (31.08.19 00:23:43) 
İnsanlardan bir şey beklememek mesela arkadaşın olan ama senin tüm enerjini emen, seni düşüncelerine saygısı olmayan empati yeteneği olmayan kişiyi yavaş yavaş hayatından çıkarmak ve bundan pişman olmamak. Ama tabi yeni insanlarla tanışmaya devam etmek ve bu insanları süzmek gerek eğer kafa hakikaten kaliteli anlayışlı bir arkadaş olduğuna eminsen o arkadaşlığa yatırım yapmak


  • bonaparte  (31.08.19 00:28:14) 
neden bekleyeyim diye düşündüm ben hep o zaman daha kolay. hiçbir neden yok.


  • inekadam  (31.08.19 11:00:45) 
Flanör olmak ya da olmamak, bütün mesele bu sevgili Azra Akın.


  • Bu vaka baya şi  (31.08.19 11:58:31) 
bunu yapabilmek icin kafadaki dusunce akisinin farkinda olabilmek gerekiyor. dusunceler kafada belirir ve eger o dusuncelerle kendi icinde munakasaya girmezsen kaybolur. bir yerden sonra artik o dusunce belirmez.

beklenti de bir dusunce seklidir. ben bir daha insanlar akarsi beklenti icinde olmayacagim dersen, beklenti dusuncesiyle munakasaya grmis olursun ve bu da bu dusuncenin sende kok salmasina sebep olur. bunun yerine, beklenti dusuncesi belirdiginde, o dusunceyi izlemek. hicbir sey yapmamak. boyle boyle ustesinden gelinebilir.

mesela su an kafamda acaba senin benim bu cevabima tik atip atmama durumunu ele alan bir beklenti belirdi. onu izliyorum. bosver, onemli degil de demiyorum. hicbir sey yapmiyorum.
  • Leonardo~Da~Vinci  (31.08.19 12:40:37 ~ 12:42:17) 
@Leonardo bahsettiğin konuyla alakalı önerebileceğin kitaplar var mı?


  • marlonbranda  (31.08.19 13:33:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.