[]

Bahşiş mevzu

Bazen akaryakıt alınca pompacı arkadaşlar arabanın camlarını da temizliyorlar siz ödeme yapana kadar. Bu durumda bahşiş verilmeli mi hep ikilemdeyim. Bir keresinde verdim adam şaşırdı. Siz napıyorsunuz?




 
Hiç camı silene denk gelmedim, gelsem de vermezdim herhalde abes bir durum.


  • angelus  (30.08.19 19:35:25) 
1 kere verdim.


  • eksisozlugebirdahageldimbunickisectim  (30.08.19 19:35:58) 
Ben hep veriyorum bozuk varsa. Hiçbiri de şaşırmıyor.


  • adwokat  (30.08.19 19:37:47) 
Bozuk varsa veririm. Camimin temiz olmasi beni mutlu ediyor :D


  • kuehles blondes  (30.08.19 19:45:16) 
elimin altında bozuk para varsa veriyorum. yoksa umursamıyorum.

o kadar yakıt alıp, dünyanın vergisini verip, dünyanın en pahalı benzinini kullanınca kendimi zaten yeterince enayi gibi hissediyorum. bunun üstüne pompacı 10 saniye su tutup fırçayla ön camı sildi diye, kendimde vicdani bir ikilemde hissetmiyorum yanımda bozuk yoksa.

bahşiş vermedim diye bozulan, umursayan pompacı da görmedim. verince şaşıranı da. zaten milyonda bir denk geliyor açıkçası camı temizleyen.
  • wilhelmwasmuss  (30.08.19 20:02:08) 
Benzinlik çalışanıysa vermeyin.
Hatta bazen kendim silmeye çalışıyorum camı, görevli hemen geliyor. Kameradan izleniyor, sonra bize kızıyorlar lütfen verin ben yapayım diye.
Ama benzinlik çalışanı olmayan çoluk çocuksa verin bozukluk işte.
  • etna  (30.08.19 20:27:02) 
Arabayi usengeclikten uzun araliklarla yikattigim icin benim icin kiymetli bir hizmet oluyor. 3-4 lira veririm hep, şaşıran da gormedim.


  • pofudukayi  (30.08.19 21:02:27) 
Pompacı bir arkadaş olarak söyleyeyim. Hizmetininden memnun kaldığınız her çalışana bahşiş verin. Ben sektör çalışanı olarak söylemiyorum. Ben hangi sektör olursa olsun veriyorum.

Çoğunluk asgari ücret ile çalışıyor. Yemek kartlarını evin ihtiyaçları için geçen marketlerden alışveriş için kullanıyor. Sizin verdiğiniz para yol parası, yemek parası, sigara parası olacak. Bir pompacı ortama günde 100 kişiye bakıyor. Toplasan 3 ya da 4 kişi bahşiş verir.
  • mak  (30.08.19 21:25:25) 
Fix 5 lira cami silmese bile veririm.


  • duptıs  (30.08.19 21:34:52) 
2-3 tl eger lastiklere ve yaga suya bakiyorsa.. shell’de cam temizleme standart oldugu icin sadece camsa
Vermiyorum

  • bradshaw  (30.08.19 21:45:51) 
Mak, duptıs +1
Her benzin alışımda rencide etmeden 5 lira veririm, silsin, silmesin. Dilenciye para vermem, ama bu ve benzeri işlerde çalışan düzgün arkadaşlara içten gelen hisle bahşiş veririm.

  • panamera  (30.08.19 23:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.