[]

Yeni yapılmış bir binada iskan sorunu olabilir mi?

Merhabalar. Emlakçıdayız ve kiralık ev arıyoruz. Adamın birazdan bizi götürmek istediği binanın yeni yapıldığını söylüyor. Google'da binayı aradığımda, Hürriyet Emlak ve Sahibinden üzerinde farklı kişilerin satılık daire olarak o binadan daire satışı koyduğunu ve hepsinin de bina yaşını "0 (yeni)" olarak belirttiğini gördüm.

Benim sorum şu olacaktı. Bu yeni binalarda iskan alınmamış olabilir mi? Eğer öyle ise, bina hâlâ inşaat halinde gördüğü için elektriğe ve suya 2 kat para ödemek gerekecek. Bu da benim için olumsuz bir etken. Bu sebeple soruyorum. Emlakçı "var var iskan da var her şey var" demiş olsa da, insanın içine kurt düşüyor. Zira eskiden böyle şeyler olurdu, bir bina yapılır ama hâlâ 5 sene iskan alınamazdı. Fakat şimdi böyle şeyler oluyor mu bilmiyorum. Belki aranızda bilen değerli bir suser vardır diye sormak istedim.


 
Tapuyu görmek isteyin. Yeni yapılmamış bile olsa iskanı alınmamış olabilir


  • Delay Fuze  (30.08.19 15:31:36) 
Emlakçı ile görüşmeden teyit etmekte mümkün binada şahıslar adına fatura geliyorsa o binada iskan vardır


  • ZetaStar1903  (30.08.19 15:46:44) 
Yeni bitmiş bir binada sorun yok ve müteahhiti iskan almaya çalışıyorsa belediyenin yoğunluğuna göre 3 ay ile 2 sene arasında süreç olabilir.

Tapu fotokopsini sorun, kat mülkiyeti yazıyorsa iskan almıştır. Ya da direkt isan ruhsatını "yapı kullanım izin belgesi" sorun.

Diğer bir konu yanlış bilinen bir şey, iskan alınmadığı için hala şantiye elektrik suyu kullanılır ama iki misli filan değil.

Yine her dairenin kendi saati olur ve kullandığınız kadarını ödersiniz.

Mesken ile şantiyenin iki kat farkı yok, elektrikte kwh başına 50-60 kuruş fark var. Suda m3 başına 2 tl olmalı (yeni değişti fiyatlar emin değilim) hatta çok su harcayan biriyseniz, yani 10 m3 geçerseniz şantiye suyu ile aynı paraya gelir.
  • John Bloor  (30.08.19 15:57:08) 
İskan olamaması yüksek ihtimal, yeni binaysa elektrik faturası iskan olmadan alınamıyor ben alamadım hala ordan biliyorum diğer faturalarda sorun olmuyor alınıyor ordan belki öğrenebilirsin.


  • Uncle Sam  (30.08.19 16:21:20) 
benim bir arkadaşım 2 yıldır böyle bir binada oturuyordu. çok saçma ama elektriği filan ortak ödüyorlardı binaya gelen faturayı bölüşüp.


  • king lizard  (30.08.19 22:37:00 ~ 22:37:14) 
İskan ruhsatinin fotoğrafını isteyebilirsiniz.
Kat mülkiyeti tapusunun olup olmadigini kontrol edebilirsiniz zira kat mulkiyeti,(kat irtifakı değil) iskansiz çıkmaz.

  • prodeq  (31.08.19 08:41:57) 
Bu arada her dairenin Tedaş tarafından mühürlü elektrik sayacı varsa iskan zaten muhtemelen vardır. İnşaatın sayacı tek olur başka vermez Tedaş.


  • prodeq  (31.08.19 08:43:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.