[]

pegasus mu thy mi?

uçuş korkum var. tarifede uçan uçaklar aynı olmasına rağmen ve fiyat farkına rağmen(400 tl civarı) thy alayım diyorum; sanki daha güvenli geliyor.

ne düşünüyorsunuz; değer mi?

korkuya iyi gelecek şeylerden de bahsederseniz kabulümdür. sevgilerle,

 
Ne güvenliği abi, bu kadar hassas olmayın ya en son hangi uçak düşmüş? hangisini istiyorsan al da 400 lira fark vermek de aşırı saçma bunun düşme ihtimali daha az falan diye. thy de düştü pegasus da düştü zaten gidip milyon tane uçuş arasından düşen uçağa biniyorsam da öyle olması gerekiyormuş düşeyim derim abi yani :) dünyanın en az kaza oranına sahip, en sağlıklı ulaşım yolundan bahsediyoruz..

iyi yolculuklar..

www.mmo.org.tr
  • cokponcik  (30.08.19 13:50:15 ~ 13:51:17) 
güvenlik açısından herhangi bir fark olması imkansız


  • elorelia  (30.08.19 13:50:26) 
Değmez. Uçak kazalarının nasıl gerçekleştiğini bilseydiniz dediğimi anlardınız.

Ayrıca istatistiksel olarak Pegasus'ta kaza yaşama şansınız daha düşük. Daha önceden hiç ölümlü kazası olmaması ve filosundaki uçakların ortalama yaşı THY'den daha düşük.

Korkuyu yenmek için bence en iyi yol uçak kazası belgeselleri izlemek. Biraz saçma gelebilir ama kız arkadaşım bu şekilde yendi korkusunu. Uçağın düşmesinin ne kadar zor olduğunu, hangi şartlarda düşeceğini ve havacılıkta kuralların ne kadar katı olduğunu görmek insanın içini rahatlatıyor.
  • synthetic a priori  (30.08.19 13:50:30) 
tüm sivil havacılık uçak filosu thy ye ait olduğu ve bakımları thy teknik tarafından yapıldığı için rahat olun :))


  • bardakigüneşgözlüğü  (30.08.19 13:51:06) 
İkisinde de düşünce oluyorsun başkan. THY çok konforlu, Pegasus dandik. Ama yurtiçi uçuşu için bence o farkı ödemeye değmez. Her hava yolu düşebilir.
Rahatlatması acisindan şunu diyebilirim. Karayolundan çok çok güvenlidir.

  • allah yazdiysa bozsun  (30.08.19 13:59:39) 
"PlaneCrashinfo.com sitesinin 1993-2012 arasındaki tüm kaza datalarını girerek yaptığı araştırmaya göre, eğer güvenilir ve büyük bir havayolu şirketiyle uçuyorsanız, her uçuş için kazada ölme ihtimaliniz 4.7 milyonda 1.

Güvenlik açısından sicili kötü bir havayoluyla uçuyorsanız bile ölme ihtimaliniz 2 milyonda 1.

Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi'nin verilerine göre bir ABD vatandaşının yaşamı boyunca uçak veya uzay seyahatinde ölme olasılığı 8 bin 357'de 1.

Buna karşılık sıcak çarpmasından ölüm ihtimali 8 bin 328'de 1. Yaya olarak kazada ölme ihtimali 723'te 1, düşerek ölme ihtimali 152'de 1, zehirlenerek ölme ihtimali 119'da 1. Tabii ki kanser, kalp krizi, içinde bulunduğunuz aracın trafik kazası yapması sonucu ölme ihtimaliniz çok daha yüksek.

Bu rakamların ardından havayolu güvenliği uzmanı Carl Rochelle şu ilginç tespiti yapıyor: "Uçakla yapacağınız seyahatin en tehlikeli bölümü havaalanına gidişinizdir.""
  • in vino veritas  (30.08.19 14:17:06) 
hepinize tek tek teşekkür ederim. aldık bakalım. umarım yanımdaki kişi konuşkandır da; inince bir şeyler içeriz/yeriz muhabbeti yapabilirim :D


  • umutlarivarolankisi  (30.08.19 14:17:37) 
@umutlarivarolankisi dutyfreeye uğra shotlık viskiler var onlar işini görür


  • bardakigüneşgözlüğü  (30.08.19 14:25:16) 
Uçak kazası belgeseli izle +1

İzleyince havacılığın ne denli katı disiplinli olduğunu ve bir uçak kazası olması için ne kadar küçük ihtimallerin zincirleme şekilde olması gerektiğini görüyorsun.
  • sys coyg  (30.08.19 14:28:48) 
ya şöyle düşün ben arabayla gelirlerken korktuğum için uçak bileti alıyorum aileme.

havayolu karayoluna göre çok daha güvenli.
  • king lizard  (30.08.19 22:43:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.