[]

kilo veremiyorum

12 gün önce 1200 kaloriyi aşmayacak bir diyete başladım. ekmek, tatlı, paketli gıda yok. kalori açığım kalırsa çiğ kuruyemiş yiyorum. örneğin bir günde yediklerim aşağı yukarı şöyle:
sabah: 1 haşlanmış yumurta, peynir, 2-3 zeytin, hindi füme
ara: 2 ceviz, 2 kayısı kurusu
öglen: müsli veya bir önceki akşamdan yemek kaldıysa 3-4 kaşık yemek
ara: bazen yoğurt bazen hiçbir şey
aksam: sebze yemeği veya ızgara et, salata
ara: şeftali
porsiyonlarımı ölçüyorum, dev tabaklar yemiyorum, yani örneğin 20 gr peynir yiyorum. bir gün pilates bir gün jillian yapıyorum ağırlıksız. 2 lt’den az su içmemeye çalışıyorum.
sonuç olarak 12 gün sonra bugün tartıya çıktım ve 1 kilo dahi veremediğimi gördüm. neyi yanlış yapıyorum? çok daha gençken iki gün bir şey yemesem 3. gün 3 kilo vermiş olurdum, anladık metabolizma yavaşlıyor da insan bi 300 gr da mi vermez yahu?
yaş 31, 1.68 boy, 73 kilo.

 
12 gunde 1 kilo vermek icin gunde 1 ogun sadece sebze meyve yemek gerekli.


  • JohnOakley  (30.08.19 10:12:43) 
haftada 1 kg vermek için yakman gereken ekstra kalori miktarı 7000'dir. Ekstra diyorum.


  • zaoaratu  (30.08.19 10:19:38) 
hesapladığımda 1800 kalori almam gerektiğini gördüm. 1200 kaloriye indirdim. 12 günde 7200 kalori açığı yapar, o halde vermiş olmalıydım.. üstelik düşük seviye olsa dahi spor da yapıyorum..


  • ozgur bir kusun hatirati  (30.08.19 10:24:35) 
Düşük kalori alınca insanlar çok kolay kilo verebileceğini düşünüyorum ama düşük kaloriyle kilo veremezsin, bunu çok basit bir mantıkla anlatayım sana.

Elinde 10 birimlik bir enerji kaynağı var, bu enerji kaynağı senin hayatta kalmanı sağlıyor ve dışarıdan sana yeteri kadar enerji girişi olmuyor. Bu durumda sen enerjini nasıl kullanırsın; yarınlar yokmuşcasına mı harcarsın yoksa ufak ufak idareli mi kullanırsın? Her normal canlı gibi idareli kullanırsın, çabuk bitsin istemezsin,çünkü yaşamın buna bağlı. Fakat sana dışarıdan yeteri kadar enerji geliyorsa depodaki enerji kaynağını nasıl kullanırsın? Bol bol kullanırsın değil mi, nasıl olsa dışarıda sağlam bir kaynak var, sıkıntı yaşamam diye düşünürsün.

İşte insanın enerji sistemi de bu şekilde çalışıyor; vücut yağların senin depo enerjin, yediğin içtiğin de dışarıdan gelen de ekstra enerji. Sen 1200 kalori aldığında vücut "hımm dışarıda bi şeyler var ben depodaki enerjiyi (yağı) kullanmayayım, az az idare edeyim der, yağ yakmak kas kütlesi artırmak gibi vücut için gereksiz enerji harcaması olan eylemleri minimuma çeker, kilo veremezsin. O nedenle sana önerim, kilo vermek için alman gereken maksimum kaloriyi hesapla ona göre beslen. Bu erkekler için 2000-2200 kadınlar için 1700-1800 civarı oluyor, bunu hesapla, sonra ona göre enerji girişi sağla. Böyle dramatik enerji kesintisi yapma bunun faydadan çok zararı olur. Kilo vermek için kalori açığı bırakırsın ama bu 200-300 kalori olur, yüzlerce açık bırakırsan bu hem sürdürülebilir olmaz hem yağ yakmanı engeller hem de kas kaybı bağışıklık sisteminin zayıflaması gibi sıkıntılara neden olur.
  • angelus  (30.08.19 10:26:03) 
o zaman 1200'ü aşıyorsun demektir


  • zaoaratu  (30.08.19 10:35:18) 
@angelus evet biliyorum bunu çok haklısın, o yüzden bir süredir kalorilerden kısa kısa geliyordum.
1800 kalori diye hesapladım. daha önce kilo verdiğimde 1200 kaloriye indirdiğimden yine oraya çektim ama bu defa olmadı..

  • ozgur bir kusun hatirati  (30.08.19 10:35:29) 
buradaki arkadaşların önerileri doğrultusunda çok güzel kilo veriyorum ben.

şimdi herkes gibi kilo vermeliyim diyerek uyandım bi sabah, çok değil bi temiz 30 kilo fazlam var.

zaten şeker kullanmazdım, tatlıyı yılda 2 3 defa verdim, öyle gofrettir ıvır zıvırdır bu tür market abur cuburlarını da 2 ayda bir belki çok canım çekerse alır yerdim.

ya dedim arkadaş, zaten şekerle aran yok, kes dedim karbonhidratı, kes dedim yağı ver kilonu bitsin gitsin.

karbonhidrat ve yağı kesince 1 hafta içinde 6 kilo gitti.

meğerse o kilo değilmiş, 1 gram karbonhidrat 7 gram su tutuyormuş, ben 2 ekmekten tost basıp yiyen adamım. oradan hesap et.

tabi bu arada yürüyüşlere başladım ama nasıl yürümek günde 2 defa sabah akşam toplam 15 km.

abi yemiyorum, yürüyorum, gram gitmiyor kafayı kırıcam, sonra diyetimi buraya yazdım, dediler ki bu kalori çok az, yağı da kestiğin için vücut yağlarını korumaya aldı.

sabah tereyağı, akşam zeytin yağı yemeye başladım hem de az falan değil bildiğin bol bol., diyetime 2 yumurta daha ekledim her gün 100 gram haşlanmış tavuk eti ekledim, bir de her akşam 250 gram yoğurt ekledim. yürüşlere devam ettim. 1 ayda şu an 9 kilo vermiş durumdayım ve ortalam günde 300 gram gidiyor.

kilo fazlam 30 kilo, çok olduğu için böyle, yarın öbürgün zorlaşacakmış arkadaşların demesine göre.

yani vücudunda bu beslenme rejim hareket dengesini kurup vücudunu savunmadan çıkardığın anda kilo verebilmen lazm. tabi bin tane hastalık varmış kilo vermeyi engelleyen öyle bişeyler de olabilir, mesela yine bırada duyduklarım trioid ile alakalı bişey, insülin direnci diye bişey , birisi hormanlar dedi vb. vb.

benim yürüyüşün kilo vermeye gram etkisi olduğunu sanmıyorum bu arada. yürüyüşümü sadece akşam yapıyorum, yokuşluk bi rota seçtim, 5 km hızla yürüyorum ve nabzım artık yükselmiyor bile, ve tek seferde 15 km yürüyorum.

yani nabız yükselmezse kiloya da faydası olmaz ama spor olsun diye yürüyorum işte heheh
  • hem şişko hem deli  (30.08.19 10:37:41 ~ 10:39:17) 
akşam ile öğlen yemeğini yer değiştir
daha fazla kalori harcatan sporlara yönel bu biraz daha yemek yedirir hatta kilon artar ama beden olarak zayıflamış olursun
en az 1 ay sabret
  • bir soru sorcam  (30.08.19 10:38:02) 
@zaoaratu tartıp uygulamaya kaydediyorum, genellikle açık kalıyor. ama sonuç ona işaret etmiyor tabi..
@hem şişko ne güzel.. zeytinyağı kullanıyorum ben de, kesmedim. vücudu savunmaya alacak kadar kalori azalışı da olmadı. proteini fazlalaştırmaya çalışıyorum ben de bakalım.

  • ozgur bir kusun hatirati  (30.08.19 10:44:28) 
çok az kalori +1

bahsedilen 7000 küsur kalori 1 kg yağ yakmak için. burda kilo verememenin asıl sebebi vücudun " eyvah beslenemiyorum" endisesi
  • yuvarlanantencereninkapagi  (30.08.19 10:54:45) 
bu dediğine göre kilo vermen lazım? kan değerlerini ölçtürüp bir diyetisyenden yardım almanda fayda var. arka planda senin bilmediğin fiziksel bir neden olabilir.


  • fragile lady  (30.08.19 11:27:32) 
yeni farkına vardığım muhteşem bir sebze var.

bu hiç birimizin sevmediği kabak. evet kabak. tatsız tuzsuz , 40 yıl olmasa kimsenin aramayacağı bişey.

gel gelelim negatif kalorili, yani yediğinde aldığından çok sindirmek için kalori yakıtraın bi besin.

bak 1 haşlanmış yumurta çok az.

ben nasıl yapıyorum, sabah gidip 3 tane kabak rendeleyip tencerede su ilavesi ile haşlıyorum bunları.

sonra tavaya tereyağı, üzerine 1 soğan doğrayıp kavuruyorum, üzerine bu haşlanmış kabakları ekleyip bildiğin omlet için çırptığım yumurtaları döküp altlı üstlü çevirip omlet yapıp yiyorum. karnım doyduğu için psiklojim rejim psikolojisinde olmuyor bu çok büyük bi olay.

sonra akşamları fırında zaeytinyağı ile karıştırıp kızartıyorum, veya diyelimki çorba yaptım içine mutlaka 2 3 kabak rendeliyorum, baskın bir tadı olmadığı için mercimek çorbası gibi şeylerde hiç belli olmuyor kalorisi az olduğu için de istediğin kadar yiyebiliyorsun.

öte yandan ben sabah 4 yumurtadan omlet yapıyorum 4 yumurta bana çok geliyor, 1 gün omlet 1 gün yulaf ezmesi yiyorum(100 gram yulaf ezmesi 20 gram kuru üzüm 10 gram ceviz bol tarçın)

aklında olsun yani kabağı hayatına sokarsan çok rahatlarsın. bir de böyle 50 defa yemek yemiyorum ben sabah saat 10 da yiyorum, sonra akşam 6 da 2 öğün bana yetiyor, aralarda meyve çayları, yeşil çay, tarçınlı su ne bileyim kahve falan gidiyor ve acıkmıyorum. katiyen aç kaldım diyemem yani.

tabi çiğ sebzeleri de tüketiyorum salata olarak sabah akşam. vitamin ve protein konusunda eksiğim yok buna dikkatini çekerim. sağlıksız olduktan sonra hiç kıymeti yok kaldı ki ben geçmişte kan kaybından 2 haftada 20 kilo verdiğimi de bilirim.

karbonhidratı ve şekeri kestiğinde acıkmıyorsun, şaka gibi. ya diyorıum ya 2 ekmekten tost basıp yer 2 saat sonra gider yine ekmek arası yapar yerdim. öyle hayvandım.

senelerce şu yabancıların yemek yeme şekillerini eleştirdim, lan derdim adamlar tek yudum ekmek yemiyor nasıl doyuyor bunlar? yok lan film hilesidir öyle şey olmaz diyordum, meğerse vücut insülin salgılamayınca acıkılmıyormuş hehehe

bu rejim süresine pirinç, makarna, bulgur, sarı mercimek dışında bakliyatları çıkartıp sebze ve ihtiyacım karşılayacak gramda tavuk etine çevirdim beslenmemi.

bakliyatı hayatıma dahil edeceğim zamanları iple çekiyorum, hiç yemeden de nereye kadar? belki buraya danışırım bakliyat konusunu.
  • hem şişko hem deli  (30.08.19 11:48:49 ~ 11:56:09) 
Selam, benim kilo verememe nedenim tiroid insülin direnci ve d vit eksikliği idi.
D vit takviyesi + akupunktur ile verebildim.
Mutlaka bi baktırın
  • photo85  (30.08.19 12:13:10) 
Termodinamiğin 1. kanunu kavrayınca olay çok basit aslında. Ya daha fazla enerji harcayacaksın ya da daha az gıda tüketeceksin. Basit bi denklem.


  • the coon  (30.08.19 12:33:57) 
baştan aşağı yanlış bir program.


  • ayaklibalik  (30.08.19 16:07:23) 
@ayaklibalik nedir doğrusu?


  • ozgur bir kusun hatirati  (31.08.19 00:37:32) 
yaptığınız diyet değil ve kardio yok.
bildiğiniz, dengeli beslenip ve kendinizi hiç sıkmamışsınız.
diyetisyen menüsü malesef.
  • ayaklibalik  (01.09.19 00:48:26) 
bir arayan bir bulan olursa diye sonucu da buraya bırakayım: yaklaşık 3 ay oldu 8 kilo verdim. aynı şekilde devam ediyorum, sporu gevşettim ama oldukça.


  • ozgur bir kusun hatirati  (15.11.19 08:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.