[]

gastrite ne iyi gelir?

evet arkadaşlar?




 
gastritim yok ama mideyle ne sorunum olsa bikaç dilim zencefil kaynatıp içiyorum (yarım bardak gibi) mucize gibi geliyor
bi de sabah aç karna bal diyolar

  • sttc  (29.08.19 22:04:57 ~ 22:05:18) 
hocam buna en iyi cevabı yine sen kendin veriyorsun deniyorsun, dokunuyorsa bir daha yemiyor içmiyorsun. birisine dokunan başkasına dokunmuyor. hekim mesela bana ılıksüt iç iyi gelir derdi. süt içtim mi aman allah'ım yok böyle ağrı süt dokunurdu bana. gaz da yapmıyordu da bilmiyorum protein sindirimi mide bağırsak olayları falan herhalde asıt mi salgılanıyor neyse bilmiyorum ama dokunuyordu.

bana dokunanları yazayım.
koyu çay
kahve kola çikolara
cips ve baharatlı şeyler susam mesela kuruyemiş (mısırlı gibi)
bol soğanlı sarımsaklı yiyecekler salamura
domates çok dokunur bana.
salam sucuk sağlıklı adama da önermiyorum zaten ki onlar da dokunuyor.
zeytinin üstünde bi ince katman var o da dokunur çok yersen o da dokunabilir. bana dokunurdu. daha da yazıp darlamayayım epey listem büyüktü çünkü.

ne iyi gelir. bana iyi gelenler;
muz,
ıhlamur çayı
soda
çubuk kraker
patates haşlama
bal (hakiki bal) özellikle mumu
meyve kompostoları
haşlanmış yemekler. yağı tuzu az olacak.

sana diyeceğim şeylerden birisi de şu olacak, dışarıdan yemek yememeğe çalış. mesela dışarıdan tost asla yeme.
  • turbo sadık  (29.08.19 22:07:12) 
(bkz: zinco)


  • zaoaratu  (29.08.19 22:08:22) 
Kızılcık, yeşil çay, kereviz, yaban mersini, elma ve kiraz gibi flavonoid içerikli besinler gastrite sebep olan h.pylorinin yayılmasını önler ve mideyi korur.
Proteinleri de mümkünse az yağlı tercih edin (az yağlı süt, balık, yağsız et gibi)
Zencefil mideye iyi gelir yalnız kan seyreltici özelliğinden dolayı tansiyon ilacı kullanıyorsanız dikkat etmeniz gerekir.
Bir antioksidan olarak çilek ve bir probiyotik olarak yoğurt da mide mukozasının iltihabını iyileştirmeye yardımcı besinlerdir.
  • aqueenofspades  (29.08.19 22:16:12) 
(bkz: kefir)


  • ukde  (29.08.19 23:13:59) 
Esmer ekmek çeşitleri mayali hamur işleri dokunur. Tahın helvasi iyi gelir bana. Kızartma dan uzak dur. Fazla cay kahve asitli icecek tuketme.


  • brnbrs  (29.08.19 23:55:33 ~ 23:58:58) 
bir uzmanla görüşmüştum gastrit için. durmadan yemek yemeyin ki sürekli asit salgılamasin mide. yemek yemediginiz aralarda bol bol su içip midedeki asiti seyreltmeniz lazım ama demişti.

bir de yemekten hemen once ve sonra su içmeyin demişti. yemeği sindirmek için asit lazım dedi.
  • deryack  (30.08.19 00:28:13) 
günde 2-3 öğün ye aralarda bol bol su ic. çay şeker meyve kahve ivir zıvır bırakın bunları mideyi bir rahat bırakın demişti


  • deryack  (30.08.19 00:29:38) 
kudret narı nı çekirdeğini falan ayıklamadan ufak doğrayıp zeytin yağının içinde 3 ay bekleteceksin sonra her gün aç karnına bir yemek kaşığı yiyeceksin bildiğin doğal lansor oluyor kendileri


  • baknedicem  (30.08.19 00:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.