[]

25-26 yaşında sorunlu bir erkeğe anne-babası ömür boyu bakmak zorunda mı?

sorundan kastım: tembel çalışmıyor, evde sürekli kavga çıkarıyor, para istiyor, beni niye doğurdunuz ya filan gibi şeyler söylüyor. en son madde kullanımı gibi vakaları da gündeme geldi. evden ayrılmakta istemiyor. anne-baba bundan habersiz başka şehre taşınacaklar, onun oturduğu evin birkaç aylık kirasını verdikten sonra. biz kaçalım ne yaparsa yapsın, bıktık diyorlar. bu mantıklı mı sizce ve etik mi? ben evlatları ne olursa olsun atmamalılar diye düşünüyorum. bence psikolojik hasta olmasa bunları yapmaz tedavi ettirmeliler.




 
bence çok mantıklı. bizim apartmanda bunlar nasıl becerdiyse birleşmiş, gün aşırı asansör kapısı camı kırıyorlar. biz tepki gösterince de tehdit ediliyoruz. öldürüp çöpe atsalar üzülmem, değil ki terk etmek.

aslında dediğin doğru, olması gereken tedavi ettirmek. peki nasıl? bu davarımsıları nasıl tutup doktora götürürsün? hepsi her konuda yüzde yüz haklı olduğunu düşünen ve işine gelmediği yerde bağırıp vuran tipler. bunlara deli gömleği giydirip tımarhaneye atacak bir sistem lazım ama yok.
  • windows95  (29.08.19 20:28:32) 
"Beni niye dogurdunuz" sorusu bana kalirsa bir evladin anne babasina soracagi en guzel soru.
Diger davranislari icin tedavi edilmesi gerekir bence.

  • nax  (29.08.19 20:33:48) 
çözüm değil hatta sorunu deşer diye düşünüyorum. psikolojik danışmanlık daha makul ve denenesi görünüyor. çocuğun hiç bi ilgisi alakası yok? o konuda yapacağı bir şeyler bulunsa oyun e-sport vs?


  • ayin yazari  (29.08.19 20:41:53) 
@ayin yazari, zaten evde sabahtan akşama bilgisayar oyunu oynuyor. çocukta değil, belki yaşı 26'dan fazladır. zor bir durum. ahkam kesmekte istemem başkasının derdi üzerine konuşmak her zaman kolaydır.


  • for day to break  (29.08.19 20:44:40) 
babanız anneniz elden ayaktan düştüğünde siz de onlara bakmak zorunda değilsiniz mesela, yani kısacası bunlar zorunluluk penceresinden bakılacak türde konular değil. adam sorunluysa o ayrı bir konu, uzmanına danışılır ne gerekiyorsa yapılır. ama o bahsettiğiniz kişi benim oğlum olsaydı, ben sorumluluk alırdım, bir yerlerde bir şeyleri yanlış yaptığımı düşünürdüm, yani doğada ayılar büyütmedi bu çocuğu neticede.


  • night train  (29.08.19 20:44:51) 
keske tedavi edilebilse ama bu tip durumlarda tedavi nadir ise yariyor, cok zaman, para ve sabir gerektiriyor. sonucta anne babanin da kendi hayati var.

etik mi? akli dengesi yerinde olmayan birini ihmal etmek etik degil tabii ki.
  • hot potato  (29.08.19 20:45:50) 
@night train, çok güzel ifade etmişsin, söylemek istediğim tam da buydu. ama benim büyük konuşmak fobim vardır. o yüzden canı yanan insanları suçlar gibi konuşmaktan çekiniyorum. ama bu çocuk doğada kendi kendine büyümedi.
neticede biz nerde hata yaptık sorusu sorulmalı. peki sence şimdi ürettikleri çözüm fayda getirir mi?

benim düşüncem çocuğu daha da perişan eder yönünde, bir yanımda diyor ki, öğrenir dünyanın kaç bucak olduğunu. gider kendine iş güç bulur. kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenir.
  • for day to break  (29.08.19 20:48:21 ~ 20:53:27) 
taşınırken ya bi sakatlık çıkarırsa? kavga esnasında annesini ya da babasını deşerse kendisini kaybedip? bilmiyorum bana biraz cüretkar bir hareket gibi geldi.

ben olsam önce bir psikologdan yardım alırdım. çocuğu götürmeden tabi, eşimle beraber.

ardından belki hiç etik gelmeyecek ama yemeğine antidepresan koyardım. zaten psikiyatristler kapıdan girene prozac yazıyor, kendim için reçetelendirmem de sıkıntı olmazdı. psikologun verdiği tavsiyeler + antidepresan ile 3-4 ay sonraki haline göre tekrar bir şeyler düşünürdüm.

hem çocuk yalnız bırakılınca ne yapacak ki? birden ilhama kapılıp iş falan bulmayacak kendine. eminim ki bırakılan kirayı dışardan yemeğe ve alkole ota vs harcayacaktır. hop sonra hastanelerden çocuğu topla, mecbur geri yanına dön. kirayı önden ev sahibine versen daha da beter. kendimi çocuğun yerinde hayal ediyorum böyle biri olsam ve birden tek başıma kalsam ne yapardım diye, muhtemelen para bulmanın kolay ama yasal olmayan yollarını bulup "kötü yol"a düşerdim.
  • nolmus yani  (29.08.19 20:49:30) 
çözüm değil bence, kolay yolu seçmişler ve işe yarayacağı da muallak, çocuğu daha da delirtip istenmeyen şeyler olmasına neden olabilirler. bizim bir yakınımızın çocukları şizofrendi mesela, ama çocuğa başından beri suçluymuş, kusurluymuş, defoluymuş muamelesi yaptılar, zamanında gerekli müdahaleleri yapmadılar. en sonunda çocuk bunları dövmeye başladı, evi terk ettiler yakınlarının yanına yerleştiler geçici olarak. şimdi burada dışarıdan bakan bir insan olayın iç yüzünü bilmese direkt olarak çocuğu suçlar ama işte öyle değil, o çocuk o noktaya gelene kadar neler yaşandı buna bakmak lazım. neticede adam hasta, grip olan insana niye hapşırıyorsun denmez, götürülür tedavi ettirilir.


  • night train  (29.08.19 20:59:09 ~ 21:00:27) 
Yapmak lazım. Eşşek kadar adam. Bu hasta falan değil , tembellik. Dübürü yok..
Köye gittim geçen ay. Urfalı tarım işçileri 12-13 yaşında çocuklar sıcağın altında eşek gibi çalışıyorlar.

  • alicandan  (29.08.19 22:23:41) 
Aslinda insanin hasta olmasina gerek yok bunlari yapmasi icin. O aksini yasayacak bir durumda hissetmemis kendini; ailesinin parasini kendi parasi gibi gorup istiyor iste. Cok ilginc, hic rastlanmadik bir durum yok.

Bence etik ailenin yaptigi. Kimse bakmak zorunda degil zaten o yastaki insana bir ozru yoksa. Tembel calismiyor ile X ruhsal hastaligindan ciddi supheleniyoruz, tedavi olmasini isteriz farkli seyler. Tembellik bir hastalik degil.
  • buf-e kür  (29.08.19 22:49:04) 
Valla çocuğu dünyaya getirdilerse bakmak zorundalar zaten normal olmadığı da ortada. Ayrıca tedavi ettirsinler kaçacaklarına.


  • rock n roll  (29.08.19 22:59:01) 
arkadaşım (kadın) daha mutlu bir hayat sürmek için boşandı. başında aynı böyle bir oğlan var. (2 yıllık bölümü bile bitiremiyor, bir gün garson olucam diyor öbür gün tiyatrocu ama asla odasından çıkmıyor) isteklerini desteklediğinde bile hiçbir şey yaptıramıyor. biz biraz sert çıkabileceğine dair akıllar verdiğimizdeyse anayım ben yapamam diyor. bu tarz evlatlar maalesef baş belası misyonuyla yaşamaya devam ediyor ve ailelerine çektiriyorlar.


  • 9kuyruklukedi  (29.08.19 23:27:54 ~ 23:29:25) 
Sosyologlar buna “Peter Pan Sendromu” diyor. Özellikle Y ve Z kuşağında yaygın.

Ayrıca Twitter’da muadili cevap vermiş bu meseleye. Binlerce fav almıştı. İlk okuduğumda sesli gülmüştüm:

i.hizliresim.com (1)
i.hizliresim.com (2)
  • levent bilgen  (30.08.19 00:05:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.