[]

Elektrikli ısıtıcı tavsiye alma ve soru

Merhaba arkadaşlar,

Bu yıl muhtemelen bir süre soğuk bir iklimde sobalı evde kalicam. Soba yakma şansım yok o yüzden elektrikli bir ısıtıcı almayı düşünüyorum daha önce hiç kullanmadım.sadece odamı isitsa yeterli, tavsiye edeceğiniz bir soba var mıdır.

Bir de ortalama elektrik tüketimi nedir bu aletlerin ve ısıtma performansları.

 
İnfrared denilen yeni nesil elektrikli sobalardan alacaksın o zaman, tüketimi de saatte ortlama 2 kwh gibi olur.


  • John Bloor  (29.08.19 13:42:59) 
sadece elektrikle ısınılacaksa infrared almayın. ufo türü ısıtıcılar odayı ısıtmıyor sadece ışığının deydiği yerler ısınıyor kapanınca da oda anında soğuyor. sizin ilacınız yağlı radyatörler. kendim uzun süreli kullanmadım ama geçen sene ben de sadece elektrikle ısınma ihtimali olan bir eve çıkma ihtimalim olmuştu o zaman epey araştırmıştım genel tavsiye bu yönde. ayrıca delonghi nin bu işin kralı olduğunu da söylüyorlar.


  • genc irisi  (29.08.19 13:47:47) 
kesinlikle NOBO almanızı öneriyorum. infared kesinlikle almayın.


  • bir ileti paylastim  (29.08.19 13:51:14) 
ya konvektörlü ısıtıcı, ya da yağlı radyatör. bu ikisinden başka ısıtıcı sana zulüm olur, o derece.

bu arada @konetsu inanılmaz haksız. Eğer mesele o kadar basit olsaydı, ağırlığı aynı olan her araba aynı yolu aynı yakıt tüketimi ile giderdi.

Isıtma meselesinde de verimler var, en doğrudan ısıtan en ucuza ısıtıyor. Örneğin filament ısıtıcılar akkor haline gelmiş bir direnci daha da ısıtmaya çalıştıkları için verimsiz oluyorlar. Ya da yağlı radyatörlerde bir direnç metali, o metal yağı, o yağ tekrar bir metali ve sonuna havayı ısıttığı için verim kaybı yaşıyorlar.

Bu yüzden açık ara en verimlisi konveksiyonlu ısıtıcılar. birkaç sebebi var; birincisi direnç sıcaklığının düşük olması. İkincisi pasif yolla hava akımı oluşturması; odada bulunan havayı enerji harcamadan kendi içinden geçirmesi. En önemlisi de, havayı doğrudan ısıtması.

Ne kadar az aşama, o kadar yüksek verim.
  • babilbaligi  (29.08.19 14:25:56 ~ 15:37:28) 
@babil
elektrikli ısıtma sistemleri, elektrik enerjisini bir direnc üstünden gecirip ısı ve/veya ışıma oluşturarak çalışıyorlar. Konveksiyonlular da aynı şekilde çalışıyor. Aralarında çok büyük verim farkı olacağını sanmıyorum. Fark ısının iletilmesi ve yayılması kısmında oluyor. Kimi hızlı iletirken, kimi belli bölgeye öncelikle iletim yapıyor. Yağlı radyatörlerde isinin katmanlar arasında iletilmesi kayıp oluşturmaz, sadece islemi yavaşlatır. Üretilen isi eninde sonunda odaya iletilecek çünkü.
Diye düşünüyorum.
  • prizmatik  (29.08.19 16:43:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.