[]

Tek başına yaşamak

26 yaşında erkek kişisi olarak ilk defa ailemden ayrı yaşayacağım.

Maddi açıdan tek başına yaşamak beni biraz zorlayacak, manevi açıdan ise ilk kez tek başıma kalacağım.

Ayrı evde yaşamak insana neler kazandırır, deneyimlilerin motive etmesine ihtiyacım var;)

 
çok şey kazandırır çok şey.

yemek, temizlik yapacaksın.
özgür olacaksın.
istediğin zaman eve girip çıkabileceksin.
istediğin kişiyi eve getirip istediğin kişinin evine rahatça gideceksin.
bi yere giderken (şehir içi-şehir dışı) kimseden izin almayacaksın.

özet: özgürlük
  • tinky winky  (29.08.19 09:20:12) 
Birey olarak kendini tanimana faydası olacak.


  • chavezding  (29.08.19 09:22:06) 
Olgunluk katıyor. Kendinle zaman geçirmeyi öğreneceksin. Tinky winky yazmış zaten. Evdeki tesisat tamirat vs. işlerini yapacak ve kimseye muhtaç olmayacak konuma dahi geliyorsun.


  • karacigerim vur kadehlere  (29.08.19 09:23:39) 
bana sadece sıkıntı kazandırdı. tek başıma canım sıkılıyor. aslında çok güzel bir şey ama ailemi çok özlüyorum. evim temiz, temizlik yapma derli toplu tutma becerisi edindim. arkadaşlarla yaşarken daha dağınıktım. ama izin alma özgür yaşama bunlara ailem zaten karışmıyor, bu tarz bir rahatlığım olmadı zaten dilediğim gibi gidip geliyorum her yere. evime de kimseyi kafama göre getirmiyorum orası benim mahremim. sadece yakın kız arkadaşlarım nadiren gelir gider. bence tek kazanım kendini disipline etmeyi öğrenmek. zira yemek yapmazsan yemek ütü yapmazsan giysi yok. duygusal olarak daha stabil oluyorum aile yokken bir de.


  • mula  (29.08.19 09:24:37) 
üniversite sonrası ilk çalışmaya başladığımda 3 sene yalnız yaşadım. şimdi de 2-3 senedir yalnız yaşıyorum.

artıları:
kendi başına ev kurmanın tatminini yaşarsın.
özgüvenini artırır.
özgürlük verir.
mutfak, ev işi ve tamir işlerini öğrenirsin.
seni hamarat olmaya, vaktini verimli kullanmaya teşvik eder.
ev ekonomisi öğrenirsin.
seks hayatın renklenir.

eksileri:
mesaili çalışıyorsan abonelik açma/kapama, eve servis çağırma gibi konularda sıkıntı yaşarsın.
hobin yoksa sıkılırsın. netflix vs. bir yere kadar.
ailenden farklı bir şehirdeysen hastayken sana bakacak kimsen olmaz.
bir süre sonra kendi kendine konuşmaya muhabbet etmeye başlayabilirsin.
belki de en büyük eksisi, yalnız yaşamaya, bir evi tek başına kontrol etmeye o kadar alışacaksın ki biriyle yaşamak sana bundan sonra zor gelecek.
  • sir gawain  (29.08.19 09:55:30 ~ 09:57:32) 
Kaybetmedin buna emin ol.

Can sıkıntısı denilmiş olumsuzluk olarak bence onu kendi faydana dönüştürmek senin elinde.

Kargo, servis, evin sen geldiğinde temiz, yemekli olması dışında sorunun olmuyor ki bunlar fix sorunlar zaten.

Hayırlı olsun dediğim hede. Butceni iyi yönetirsen çok mutlu olursun.
  • baldan kaymak  (29.08.19 10:03:49) 
Sorumluluk sahibi olacaksin ama bu yemek yapma ev temizleme sorumlulugundan daha ulvi bisi. Yani evi gecindireceksin, evde bisi bozuldugunda sen ugasacaksin yeri gelecek ofisteyken bir yandan apartmanla veya evin bir tadilat isiyle ugrasacaksib. Hakikaten bambaska ve cok ozel bir deneyim. Asla pisman olmazsin


  • bradshaw  (29.08.19 10:05:42) 
dezavantajı: konfor düşecek. yemek temizlik çamaşır ütü hep sende. hergün işten çıkmadan önce akşam ne pişirsem diye düşüneceksin. evde olduğun günleri hesaplayıp çamaşırı ona göre yıkamak için plan yapman gerekecek. hayatı daha planlı yaşaman gerekecek. kira, fatura vs için telefonunun takvimini kullanmaya başlayacaksın.

avantajları: eve istediğin saat gel, gelme senin sorumluluğunda. her harcamanı takip edeceğin için tutumlu olmayı öğreneceksin. bulaşıkları, çöpü, temizliği istediğin zaman yap kimse için değil kendin için yapacağın için sen karar vereceksin. kimsenin çöpünü pisliğini temizlemeyeceksin. evi temiz tutarsan temiz kalacak.
kafa dinleyeceksin, evin senin için dinlenme alanı olacak. hiçbişeyi paylaşmayacaksın.
arkadaşlarınla evde buluşabileceksin. haftasonların daha konforlu geçecek. istediğin saatte uyanıp evde miskin miskin takılabileceksin.
  • sttc  (29.08.19 11:29:12) 
kız arkadaşın yoksa hiçbir boka yaramıyor.
full sıkıntı.

  • vurursagololur  (29.08.19 11:32:22) 
her şeyden çok kilo katıyor. hayvan gibi kilo alıyorsun. yemek yap, benim gibi olma. götüm kapılardan sığmıyor artık. evde yap yemeği, dışarıdan yeme.
bir de tek başına yaşamak haliyle çok maliyetli. 1+1 ile 2+1 evlerin kiraları arasındaki fark yok denecek kadar az olduğu için, tek başına yaşamanın maliyeti, iki kişi yaşamanın neredeyse iki katına geliyor. sen dünyanın parasını öderken, arkadaşların onun yarısına gül gibi yaşadıklarını görmek biraz canını sıkabilir.

faydaları, her şey senin kontrolünde. bir şeyleri yaptığın ya da yapmadığın için sana uyuz olan veya senin uyuz olduğun birisi yok. paşa gönlün nasıl isterse öyle yaşıyorsun, uyum sağlamana gerek yok.
belki pahalı ama bu rahatlığa değer.
  • cay koy geliyorum  (29.08.19 12:15:22 ~ 12:18:21) 
Ömründeki en mutlu anlar olacak, tadını çıkarmaya bak. Sonra evleneceksin ve bütün "rahatın" bozulacak :)

İlk kez ev arkadaşı vs olmadan tek başıma eve çıktığımda çift kişilik yatağıma X şeklinde uzanıp yattığım an aldığım hazzı hala başka bir şeyden alabilmiş değilim.

1) Koyduğun eşya koyduğun yerde kalır
2) Kirli/temiz neyin var bilirsin
3) Saat kaçta girdin çıktın, merak eden, arayan, karışan olmaz.
4) Eve kimi getirdin laf eden olmaz, istersen eskort çağır.
5) Dolapta ne varsa sen dokunmadığın sürece yerinde durur, pastanın son dilimi için dolabı açıp hayal kırıklığı yaşamazsın.
6) Evi dağıtacak olan da toplayacak olan da sensin, tertipli biriysen devamlı sinirlerini bozacak bir dağınıklık olmaz. Canın istemezse çoraplarını çıkarır atarsın salonun ortasına, istersen götürür kirli sepetine atarsın.
7) Ekonomik olarak kendi kendine yetebildiğini, döndürebildiğini görmek ayrı bir haz verir.
8) Canın ne isterse onu izlersin, canın ne isterse onu dinlersin.
9) Kendinle başbaşa kalacak çok fazla vaktin olduğundan kendini, limitlerini, yapabildikleri fark edersin.

900 maddeye kadar yazarım bu şekilde.
Not : evlispor.

edit : kilo alıyorsun diyen olmuş, ben spor salonuna da gidiyorsun, vücudum ömrümün hiçbir döneminde tek yaşarkenki kadar düzgün olmadı.
  • kimlanbu  (29.08.19 13:35:58 ~ 13:36:39) 
eğer maddi imkanın yoksa, seni zorlamasına rağmen tek başına yaşamaya kalkışıyorsan bu yaptığın en kötü yatırım olacaktır. kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsun?


  • catch the arrow  (29.08.19 15:00:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.