[]

3500 euro berlin mi 3900 euro münih mi?

başlıktaki miktar eve giren toplam para. iki yetişkin, bir tane küçük bebek var. evi olabildiğince merkezi yerden kiralamayı düşünüyoruz.

karşılaştırabilecek olan var mı?


 
www.numbeo.com


münih pahalı görünüyo
  • sttc  (28.08.19 22:18:43) 
yav berlin diyicem de merkez diyince iş karışıyor. yine de berlin.


  • alors  (28.08.19 22:23:10) 
bence çocuklu aileye münih daha uygun. berlin daha genç işi :D


  • king lizard  (28.08.19 22:26:13) 
munih pahali, berlin ucuz. bu maas da cocuklu bir aile icin cok fazla degil. munih cok zorlar. berlin


  • crucio  (28.08.19 23:40:54) 
Münih.

Ayrıca Münih pahalı Berlin ucuz olayı da yalan, eskidendi o. Berlin'de kiralar hayvan gibi artıyor ve durmuyor. Merkezi bir yerde Berlin'le Münih arasında fiyat farkı baya az olur, hatta uzun vadede Münih kesinlikle daha ucuz olur.

Üstelik daha güzel bir yer.
  • noluyo yaa  (28.08.19 23:46:46) 
Berlini bilmem ama münihe gelmeyin. Bi bok yok burda.

Çocuğu olan için M daha nezih bi yer ve eğitim kalitesi daha iyi o kadar.
  • KARA BOĞA  (28.08.19 23:58:09) 
berlin istanbuldan ornek verirsem taksim gibi, kadikoy gibi bir sehir. nezih degil, ama farkli kulturlere sahip ve harketli.

munih ise daha sakin bir sehir, almanyanin en pahali sehri. daha nezih. munihin en guzel yani her yere yakin. birkac saatte avusturya, isvicre alpleri. hatta hafta sonu icin italyaya bile gitmek cok zor degil. ama berlin bir ada gibi, her yere uzak.

para acisindan ise ikisi de ayni sayilir. en buyuk gider kira. berlin sehir ici ile munih ayni olsa da sehirden bir yarim saat uzakta bir yerde kalayim dersen berlin daha ucuzken munihte nereye gidersen git pahali.
  • emrahday  (29.08.19 11:24:32 ~ 11:25:00) 
münih dünya çirkini bir yer. güzelim berlin varken nononono.


  • viyana kangurusu  (29.08.19 12:00:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.