[]

Kaş aldırma meselesi

Bugün her zaman gittiğim yerden farklı bir yerde kaşlarımı aldırdım. Kadın hiçbir şekilde makas ve ip kullanmadan sadece cımbızla aldı kaşlarımı. En son da bi baktım ağda sürüyor. Ki ben hayatımda yüzüne ağda değmiş bir insan değilim. Hiç sormadan yaptı öyle. Ben nedenini sorunca da "ağda tüyleri azaltır, en sağlıklısıdır" falan diye bir şeyler söyledi. Makas kullanmadığı için de uzayan kaşlarımı eve gelince yine kendim kestim alsslzl.

İlk kez bu şekilde kaşlarım alınınca biraz tuhaf geldi bana. Böyle ipsiz ve makassız kaş almak yaygın bir şey mi ya? Ben hiç görmedim hayatımda. Bu zamana kadar nereye gittiysem ip ve makas kullandılar. Ben mi cahilim yoksa çok değişik bir yere mi denk geldim merak ediyorum.

Kadınlara bonus sorum da kaşlarınızı ne sıklıkla aldırdığınız. Ortalama kaç günde bir kuaföre gidiyorsunuz kaş için?

 
Ağdayla alan kuaför çok ama sorması lazımdı ağdayla mı alalım diye belki alerjiniz var ve tahriş oluyor nereden bilecek?
Ben çok sık aldırmıyorum. 2 ayda bir falan sanırım. O biraz uzamış doğal görüntüsünü seviyorum. Sağdan soldan çıkanları ise çok gözüme batarsa cımbızla alıyorum. En son 3 Temmuz'da gitmişim kaş aldırmak için. (Kolay randevudan baktım) şimdi saçımı boyatmak için hafta sonu gideceğim o arada kaşları da aldırırım. Bana kalsa aslında bi 15 gün daha aldırmam ama yol biraz uzak üşenirim.

  • matilda  (28.08.19 14:46:49) 
kendim aliyorum ve kendim makasla kesiyorum. ip falan kullanmiyorum, agda da hic kullanmadim. dolayisiyla kuafore de bunun icin gitmiyorum ama eger gitmissem ve canim yapmak istemiyorsa ya da kadin hadi gel yapiverelim derse yaptiriyorum. tabii ki bu asamaya gelmeden once kadin duzeltti kaslarimi, hatta bana gosterdi ne yapmam gerektigini, bunun icin artik bozmadan kendim halledebiliyorum.


  • kassiopeia  (28.08.19 14:52:53) 
Ağdayla aldırıyorum cımbızla da kontrol ediyor


  • bitse de gitsek  (28.08.19 15:00:36) 
Makas ve cımbızla kendim alıyorum, hiç kuaföre gitmedim bunun için.


  • fotrsapka  (28.08.19 15:04:14) 
Yurt dışına taşındığımdan beri kendim alıyorum. Ayda bir cımbız ve makasla, iki haftada bir uzayanları kesiyorum sadece. Daha sık cımbızla girersem inceliyor.
Senede iki kere de Türkiye'ye gelince kuaföre gidiyorum ajdjdkls

  • bir nick var benden iceri  (28.08.19 15:32:16) 
Ağdayla alabiliyorlar kuaförlerde, ama prosedür bilmiyorum.

Cımbız ve makas kullanarak evde +1. üç dört günde bir çok kısa süren ufak kontrollerle cımbızla temizleyerek ve gerektiğinde makasla düzelterek devam ediyorum kaşlarım için genelde, rutin alışkanlık gibi bir şey, az vakit alıyor. Kaş şeklinize alışıksanız, kaşınızın zor şekil verilen bir yapısı yoksa evde ilgilenmek en iyisi. bazı kaşın şekil kontrolü zor oluyor tabi o ayrı.

bu arada ağda cildi yorar, yıpratıcıdır diye biliyorum, sürekli deriniz çekiliyor sertçe, küçük bir alanda da olsa işlem yıpratıcı, bu sebeple yüzde sürekli kullanımı doğru ve mantıklı bulmuyorum, bu da ayrı bir konu.
  • nimberjack  (28.08.19 15:50:57) 
Belki size daha da tuhaf gelebilecek bir sey soyliyim o zaman. Kaslarimin ortasini ve ust tarafini yilda 2 kere lazerle aldiriyorum. Ama tehlikeli bir islem isin ehline yaptirmak lazim. Yoksa kasinizi yakabilirler ve bunun geri donusu cok cok zor olur. Onun disinda da sekil olarak cok kolay bir kasim var tek tuk ayrik cikan tuyleri evde cimbizla kendim aliyorum. Ozel bi gunun oncesinde de kuaforde toplatiyorum. Cimbiz ve kasin altindaki ufak daginiklari da iple aliyor. Lazer yapilan yerlere dokunmuyor.


  • hindistan cevizi  (28.08.19 16:00:58) 
Bende ipsiz kas alanı görmedim


  • all girls dream  (28.08.19 16:16:36) 
Taşınma nedeniyle sık kuaför değiştirdiğim için çeşit çeşit uygulamalara denk geldim. Cımbız kullanmayıp sadece ip ve makasla alanını bile gördüm. Sadece kaş için değil bıyık için de aynı durum var. Bazı kuaförler tercihinizi soruyorlar. Bir kısmı da sormadığı gibi sizin talebiniz farklıysa ve söylerseniz, davalarına ihanet etmiş gibi tavır takınıyorlar. Bugüne kadar duyduklarım şunlar,ip kırıyor,kıllanmayı arttırıyor;ağda deriyi yıpratıyor,sarkıtıyor.

Duruma göre değişiyor ama ortalama 3 haftada bir kaş aldırırım.
  • asteriks  (28.08.19 16:59:30) 
ben kas aldirmiyorum, aldirmadim hic. alinacak bir yerleri yokmus gibi geliyor, yilin her gunu standart olduklari yerde duruyorlar.


  • xvyz  (28.08.19 17:19:40) 
ben sadece cımbızla alan da gördüm, cımbız makas da, cımbız ip de, cımbız ağda da. çeşitli kombinasyonlar yapılabiliyor kaş konusunda, insanlar gerçekten aşmışlar :D aralarından en çok makasa gıcık oluyorum çünkü kaşımın kesilmesinden nefret ediyorum. bir de jilet gibi bir şey var, esasen tarakla jilet arası bir şey, onu da yeni yeni kullanmaya başlamış kuaförler minik kalanları sıfırlamak için. ona da aşırı gıcık oldum.

kaş şekillendirmeyi hiç beceremiyorum. iki haftada bir kaş için kuaföre gidiyorum ama üşeniyor olmasam daha sık giderim sanırım.
  • evde liyakat kalmamis  (28.08.19 17:43:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.