[]

İnşaat şirketi yükümlülükleri hukuki yardım

Hukuki derken sadece bu iş için yönetmelik Vs linki arıyorum yardımcı olabilirseniz.
Bizim ta kışın aldığımız site içindeki dairenin teslim tarihini sürekli geciktiren bir şirket var ilk olarak 2018 de teslim edilecek denmiş o kadar yani. Hala tüm dairelerin içi bitmedi ortada ustalar Vs dolaşıyor fakat dairelerin çoğu da kira sözleşmesi vb bittiği için mecburen taşınacağız diyip öncelik istemişler o şekilde halihazırda yaşayanlar var. Şimdi biz acele etmedik fakat okullar açılmadan da taşınmak istiyoruz bir iki günlük işi kalmış dairenin teslimini istedik ettiler,ama şöyle bir sorun var: bu haftasonu taşınacağız dediğimizde Hayır bu hafta iki daire taşınacak siz taşınamazsınız diyen bir satış sorumlusu kadın mevcut, iki on beş katlı otuz dairelik binada iki büyük asansör var fakat yük asansörü yok kullanamazsınız diyor aynı şahıs. Babamın tansiyon vb problemleri var zaten yeterince sinirlenmiş olaya ben el atmak istiyorum ama destekli konuşmayı tercih ederim.
Bu binalarda yük asansörü bulundurma zorunluluğu nedir, var olanı kilo sınırı vb dahilinde bize kullandırmama hakkı var mı? Eve her ufak eşya yatak Vs aldığımızda asansörlü taşıma şirketi mi arayacağız? Ve bize teslim edilmiş eve istediğimiz tarihte taşınma hakkımız yok mu?
Bildiğiniz hukuki kaynak varsa okuyabiliceğim şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Daireyi alırken veya müteahhitle sözleşme yaparken yük asansörü olduğunu/yapılacağını size belirtmişlerse, sözleşmenizde öyle bir ibare varsa olur. Aynı şekilde mevcut asansörlerin de yük için kullanılabileceğini belirtmiş olmaları gerekli.

2017'deki imar yönetmeliği revizyonunda 10 kat ve üstü binalar için, asansörlerden birinin yük taşımak için de kullanılabilmesi zorunluluğu getirilmiş; fakat sizin müteahhit, bu yürürlüğe girmeden yapı ruhsatı aldıysa ona tabi olmaz.

Ağırlık sınırları içinde ben de olsam, insan asansöründe yük taşıttırmam.

Taşınma olayını bilmiyorum.
  • malheiros  (28.08.19 13:36:33) 
@malheiros çok teşekkür ederim, sonra ben de buldum bu yönetmeliği, ruhsat 2016 tarihli galiba sözleşmeye ulaşmaya çalışıyorum şimdi, peki sözleşmede bu konuda herhangi bir şey belirtilmediği durumda şirketin kafasına göre mi oluyor?


  • tepsi degilim ben  (28.08.19 14:06:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.