[]

İhbar süresi hakkında

1.5 yıllık çalışanım. 10 iş günü yıllık iznim var kullanmadığım. İstifa etmem durumunda büyük ihtimal ihbar süresinin tamamını kullandıracaklar. Ben yıllık izni bundan düşebiliyor muyum? Ek olarak bu sürenin içerisinde iş arama izni falan varmış, onu direkt ihbar süresinden düşerler mi? Ve hiçbir şey düşmemiş haliyle ihbar sürem ne kadar olur?




 
1.5 tan az ise 4 hafta, 1.5 tan fazla ise 6 hafta ihbarin var. 10 gun izzniniz zaten var. ama isveren bu kadar tatil vermeyip isverence ihbar suresini nakit verebilir. ihbar suresi icerisinde her gun 2 saat is arama hakkinix var.

kanunkar 2016 sonra degismediyse boyle
  • turbo sadık  (28.08.19 11:20:20) 
yıllık izin süresi ihbar süresinden düşülmez. çıkarken 10 günlük izin paranızı alırsını.z

6 hafta ihbarınız var günde 2 saat iş arama izninizi hesaplatıp ondan düşün, 4 haftada işveren ile el sıkışırsınız.
  • benaslinda  (28.08.19 11:40:46) 
Yıllık izinler ihbar süresinden düşülür!

Alıntı
İşçinin İşten Ayrılması Durumunda:
İhbar Süresi İçinde Yıllık İzin Kullanılması
İş Kanunu’nun 59’uncu maddesinde, ihbar süreleri ile yıllık izin sürelerinin iç içe giremeyeceği ifade edilmektedir. Ama aynı maddede, bunun “İşveren tarafından iş sözleşmesinin feshedilmesi” halinde geçerli olduğu da görülmektedir. Dolayısıyla iş sözleşmesi işçi tarafından feshedilir ve işçi ihbar süreleri içerisinde yıllık ücretli izin kullanmak isterse ihbar süreleri içerisinde yıllık ücretli izin kullanılabilir. O halde, işçi tarafından iş sözleşmesi sona erdirilmişse ve işçinin de talebi varsa, işçiye ihbar süresi içinde yıllık izin kullandırılması mümkündür.
  • kanlakarisikyagmur  (28.08.19 11:47:42 ~ 11:49:06) 
kanlakarışık yağmur, ihbar süresi içindeyken ben son 10 gün izne çıkıcam dedim, sen de işveren olarak kabul ettin diyelim. ben yeni bir yere işe başlayacağım sonuçta, seninle ilk başta imzaladığımız sözleşme şartlarında seninle olan iş ilişkim devam ederken başka bir yerde çalışmama kuralı var (artık bütün sözleşmelerde bu yada benzeri bir madde var biliyorsundur) e yeni gireceğim işyeri benden son bordro ya da en kötü çalışma belgesi istiyor, bunu da veremeyeceğim.

zaten yıllık izin süresindeyken başka bir yerde çalışmama yasagı var. bir de bu var.

yani mg3929 isterse ihbar süresi içindeyken yıllık izin talep edebilir. fakat sonrasında yeni bir yere başlayacaksa ne yazık ki ihbardan düşemez.
  • benaslinda  (28.08.19 12:38:28) 
@kanlakarisikyagmur konuyu biraz yanlış anlamışsın. yıllık izin ihbar süresinden düşülür diyip altına ihbar süresi içerisinde izin kullanılabilir diyorsun. ikisi çok farklı şeyler.

ihbar süresini kısaltmak ve yeni iş yerine bir an önce başlayabilmek için izin süresini ihbardan düşmek isteyebiliyor insanlar.

böyle bir amaç yoksa tabi ki ihbar süresinin 10 iş gününü izin kullanarak işe gelmeyebilir. ya da izin alamıyorsa şirket bu sürenin ücretini ödemelidir.
  • givemesomesubstance  (28.08.19 12:42:32) 
@givemesomesubstance
@benaslinda

7 yıldır holdinge bağlı bir işletmede çalışıyorum. İstifa eden arkadaşlarım yıllık izinlerinden düşüş talep ederek kıdem sürelerini tamamlamadan gittiler sanırım bu işlem için önceden IKO ile imza anlaşması yaptılar emin değilim fakat sürelerini kullandılar.
  • kanlakarisikyagmur  (28.08.19 13:21:09) 
@kanlakarışık, o sizin çalıştığınız işletmeye özel olmuş,çalışan lehine esnetilen bir kural bile denebilir, kanunen benim dediğim gibi işliyor süreç, yıllık izin süresi ihbardan düşülemez.


  • benaslinda  (28.08.19 14:49:22) 
benaslinda +1


  • hindistan cevizi  (28.08.19 15:14:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.