[]

Nitelikli film izleyicisi olmak

İçin sizler bir şey yapıyor musunuz ?

Bu zamana kadar çokça güzel film izlediğimi düşünüyorum. Fakat kaseti sardığımda o filmlerden etkilendiğim bir kaç sahnenin, bir kaç cümlenin aklımda kaldığını görüyorum ve bu durum çok sinirimi bozuyor. Filmden etkilenmişim evet ama içerik yok. Ziyan etmeyeyim derken tekrar izlemem bu sefer büyük bir ciddiyetle izlemem ya da bazı sahneler üzerine not alıp üzerine düşünmem gerekiyor herhalde ? Sizlerde durum nasıl ? Bu konuda bir metod var mıdır sinema tüketimimin önüne geçebilecek ?

Teşkürler

 
kötü filmler izliyor olabilir misiniz?
festival takip ediyorum ben, her zaman tüm liste için çalışan bir yöntem değil elbette ama en azından bir juri değerlendirip seçiyor. kaldı ki özellikle ist film fesivali için üstüste çok kötü filme denk gelmek zor bi ihtimal.
sinemayla ilgilenen farkı bakışları seyrediyor/takip ediyorum. örnekse; melikşah gardaşım ve ilker canikligil may lav.

zaten yıllar içinde sinema dışında okuduklarım, gezdiklerim, gördüklerim vs genel olarak bi sanat ya da entelektüel birikim oluşturuyor bi süre sonra bu zevklere yönelik bi şeyler arıyorum. yani daha geniş bi yerde kaybolmak yerine daha dar bi alana yöneliyorum.

bi de bişeylerden örneğin bi sanat eserinden etkilenmeyi sizde somut kalıcılıkta bi etki olmalı gibi görmeyin. sizi bu yaşta siz yapan şey bugüne kadar yedikleriniz içtikleriniz, o seyrettiğiniz filmler vs. zaten.
siz bi filmi (eğer size etki edecek nitelikte güzel bi filmse) izledikten sonra;önceki gibi olmuyorsunuz ki?

önerim, filmleri fastfood gibi tüketmek yerine sindirin, belki anlattığı şeyle ilgili okumalar yapın, duruma göre mekanla, olaylarla ilgili şeyler araştırın.
  • jimjim  (27.08.19 20:09:00) 
Izlediğim şeyin bana birikim katmasını istiyorsam o filmle ilgili yazılmış makalelere göz atıyorum. Sinema tarihiyle ilgili yüzlerce kitap vardır zaten, en azından kullanılan teknikler ya da alegoriler hakkında, yönetmen hakkında bir şeyler okumak filmi daha keyifli hale getiriyor. İçeriği tamamen hatırlamasam da genel kültür edinmiş oluyorum.

Hiç olmadı sinema televizyon mezunu bir arkadaşım var, bize gelsene film izleriz şeklinde kendisini ağıma düşürüp film okuması yaptırıyorum filtre kahve karşılığında.
  • Mossy  (27.08.19 21:35:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.