[]

eğirdir eğecek gibi :/

sorum şudur ki, öğrendiğime göre eğirdirdeki zorlu eğitimden yırtmanın tek şartı refüze olmak ve tuzlaya geri gönderilmekmiş. bir insanda alerjik astım, migren, sinüzit ve derisel alerjinin tamamı var ve fekat bunları ispatlamak için bir doktor raporu bilmemnesi yoksa bende bunlar bunlar var diyerek doktorları ikna edebilir mi? yoksa hadi lan yeme bizi turp gibisin işte deyip alıkoyarlar mı? nedir ne değildir?

bir diğer sorum da şu; eğirdirden refüze edilince direkt tuzlaya mı gönderiliyorlar? çünkü kıbrıs lafı da geçiyor sürekli, refüze edilip kıbrısa gönderilme durumu da var mı yoksa refüze olunca tek istikamet tuzla mı?

ve gelelim son soruma, refüze olup tuzlaya gönderilen kişinin kalan bir yılını tuzlada geçirme ihtimali var mıdır? tuzladan illa sınır karakollarına gönderiliyor diye bir kural var mıdır? nasıl oluyor? üff :( bilgi verin filan işte :(

 
merhaba
hayırlı uğurlu olsun.329. dönem refüze komando :) piyade asteğmen olarak şunları söyleyebilirim :

bahsettiğin rahatsızlıklar ile ilgili herhangi bi raporun varsa yanında bulundurmanın faydası var ayaküstü muayene oluo genelde servis servis geziyosun.açık açık komando olmak istediğini de söyleyebilirsin yemezler adamı.

eğirdirden refüze olursan seni ve yüzlerce arkadaşını katar ile tuzlaya göndercekelr ki dünyanın en keyifli yolculuğu olacak bu

kıbrıs diye bişi yok unut kıbrısı.tuzlada 2. hafta sonunda branş kurası çekeceksin.gzpt,hudut,keşif,tanksavar,piyade branşlarından hangisini seçtiğine bağlı olarak hayatın şekillenecek.olur da piyade çekersen kurada tuzla piyade okulunda takım komutanı olarak kalırsın.yani size orda eğitim verecek olan asteğmenler var ya işte onlar zamanında piyade kurası çekmiş ce okulun sonunda kurada tuzla çekmiş adamlar.gelelim kıbrısa her branşta kktc mevcut okul sonunda kktc çekebilirsin kurada.

bol şans.yardımcı olmaya devam edebilirim.
(bkz: tuzla piyade okulu/@sonerblabla)
  • sonerblabla  (11.04.10 21:16:28) 
öncelikle teşekkür ederim cevabın için.. bu evrelerden geçecek olan ben değilim gerçi ama ben gidecekmişim gibi düşünmeklerdeydim iki gündür. içime su serptin yine de.. yalnız takıldığım nokta şu, doktor raporu yok elinde yine de ispatlayabilir mi durumunu? bir de komando olmak istemiyorum mu diyecek orasını anlamadım biraz, istemiyorum derse komando olmama ihtimali var mı ki??


  • kedi olmus gidiyorsun  (11.04.10 21:24:39) 
1) duyduğum kadarıyla eğirdirdeki eğitim fiziksel olarak, tuzladaki ruhsal olarak yoruyormuş insanı.
2) tuzlada piyade eğitimi görüp dağa da gidebilirsin.

  • plainwalker  (11.04.10 21:26:32) 
doktor raporu olmasa da orda bi muayene oluyormuş.


  • kalimotxo  (11.04.10 22:07:12) 
şimdi öncelikle bu kadar üzülünecek ağlanacak bir durum değil bu. komando olmak istemiyorsa zaten olamaz. Olmaz değil yani olamaz. Endişelenmesin. Bir sürü sınav vs var orda, hele de istemiyorsa o sınavları geçmesi imkansız. Şöyle bir rakam vereyim tahmini. Oraya 800 kişi gidiyorsa ilk olarak, bunların yaklaşık 500'ü sağlık kontrolü sonucu eleniyor. Kalan kişilerden de taş çatlasın 150 tanesi eğitimi başarı ile tamamlayıp komando oluyor.
Tuzladan başka yerlere gitmek mümkün, 1 sene orada kalacak diye bir şey yok. Şahsen bizzat kendim bu okulu fırsat olarak görüp eğitimi alırdım.

  • selfishgene  (12.04.10 11:44:04) 
okulda eğitim almak değil aslında sorun, eğitim sonrasında dağ komandosu olarak sınırlara gönderilmek, terörün içine düşmek falan filan.. aman ne bileyim insan çok tedirgin oluyor içim rahatlasın istiyorum işte :/


  • kedi olmus gidiyorsun  (12.04.10 13:12:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.