[]

Sirkette hangi baslangic pozisyonu daha iyi?

Merhaba, su anda sirket icinde iki pozisyona basvurdum.

Biri junior business analyst (is analisti)
Diger junior specialist strategy & corporate development (strateji ve is gelistirme junior uzman)

Bunlarin hangisi ileride benim icin daha iyi olur bilemiyorum.
Duyurunun tecrubelileri ne der acaba?

Tesekkurler

 
İş geliştirme diyorum.

edit: iş geliştirme bana daha yakın olduğu için söyledim. dinamik bir çalışma hayatı, sürekli "lan şu da şöyle olsa var ya of" diye yorumlar yapabilme, olaylara bütün gözüyle bakmayı seviyorsan yapıştır geç düşünme.
  • kablelvuku  (27.08.19 11:31:37 ~ 11:32:30) 
development'dan kasıt yazılım geliştirme mi ? Şahsen teknik bir geçmişi olmayan business analist'lere iyi gözle bakmıyorum.Konuya hakimliği teknik ile birleşince inanılmaz oluyor.


  • josefen  (27.08.19 13:01:03) 
@josefen
Corporate development, strateji/is gelistirme imis turkcesi. Internet sozlukleri oyle dedi.

teknik gecmis derken IT gecmisi mi? Neden iyi gozle bakmiyorsunuz teknik gecmisi olmayan business analystlere? Merak ettim.
  • kuehles blondes  (27.08.19 15:08:29) 
cunku bir BA'in teknik gecmisi olmadiginda, neyin yapilabilir neyin yapilamaz oldugunu anlayamayabiliyor, veya neyin ne kadar surede yapilacagini bilemeyebiliyor. hic olmadi developerlar ile aralarinda iletisimde sorunlar ortaya cikabiliyor, birbirlerinin dilinden anlamayan ve birbirlerinden cok farkli bakis acilarina sahip insan gruplari developer ve business analistler.

musteriye olmadik sozler verebiliyor, biz bunu yapariz ederiz su kadar surede teslim ederiz diyebilyor, "ben ne diyorsam o"cu olabiliyor. kendini developerlardan cok ustun gorebiliyor.

maalesef teknik gecmisi olan ba'lerde bu durumu gozlemlemezken, teknik gecmisi olmayan ba'lerde bu durumun cok yaygin oldugunu gozlemledim.

esas sorunuza strateji ve is gelistirme uzmani tam olarak ne is yapar bilemedigim icin cevap veremiyorum, bazi titlelar sadece title olarak kaliyor bir de bazi firmalarda, dikkat edin abuk sabuk, is taniminda olmayan isler kitlemeye calismasinlar :/
  • the end of time  (27.08.19 15:14:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.