[]

ikinci el mini/jaguar araba almak

bütçem dahilinde bu iki markadan birer araç önerildi.

bunların alırken ekspertizi bulunabiliyor mu? yani eksper bakıp sorunu varsa anlayabiliyor mu? her gün gelmiyordur sonuçta bunlar.

arıza durumunda servisi, parçası nasıl? aylarca beklemek gibi durumlar oluyor mu? ya da masrafı atıyorum bir honda bir toyota sedan araçtan ne kadar fazla oluyor?

başka söyleyeceğiniz her türlü bilgiye de açığım.

 
fazla detaya girmeye gerek yok, bu iki aractan birini oneren seni pek seven, iyiligini isteyen biri degildir diye tahmin ediyorum. zira iki marka da yolda tutmasi zor masraflari araclar uretiyor.

ozellikle " bir honda/toyotadan ne kadar daha masrafli olur?" diye soruyorsaniz bulasmayin derim, japondan devam edin. basiniz agrimasin.
  • cooperr  (27.08.19 07:40:49) 
istanbuldaysanız parça ve ustalık konusunda sorun yaşamazsınız ancak anadolu şehrindeyseniz işte o zaman tam bir heyecan şöleni olur bu araçlar...

miniye bmw servisleri bakıyo ve maliyetleri bmw ile hemen hemen aynı ancak jaguar daha üst sınıf bi araç ve doğal olarak kendi servisine gidersen ağlatırlar ama yok ben özel servis kullanırım dersen az biraz parça konusunda masrafın olabilir.

birde unutmadan jaguarların motor hacimleri çok yüksek olur. benzinli kullanmak zaten mümkün olmaz da lpg'de bile üzebilir ve vergisi de motor hacmi dolayısıyla epey yüksek olabilir.

her aracın expertizi bulunur. bunu extrem bi durum olarak görme. sonuç olarak bütün araçlar benzinli veya dizel ve parçaların yeri farklı olsa da aynı parçalardan oluşuyo. senin dikkat etmen gerekense sağlam bi ekspertiz bulabilmek ve her ben yaparım diyene inanmamak.

bütçeni bu ilginç araçlara gömmemeni öneririm çünkü ne kadar yok abi ben sıkılmam desen de belli bi süre sonra araçtan sıkılıyosun ve bi değişiklik istiyosun. işte öyle zamanlarda veya nakit ihtiyacın olduğu dönemlerde toyota, honda, vw tipi araçlara göre epey fazla bekleyebilirsin. bunu da beğendiğin modelin temiz araç ilanına bakarak inceleyebilirsin.
  • johnnie w lker  (27.08.19 07:52:02 ~ 08:00:08) 
@cooperr öyle bi şüphem vardı sağol :)

@johnnie w lker istanbuldayım ama bunları da göz önüne alacağım teşekkürler
  • inekadam  (27.08.19 10:08:35 ~ 11:24:41) 
merhaba,
bir lafdir ya hani
"aslan besleyen, ona verecegi kilogramlarca etin hesabini yapmaz" diye.
senin bu durumun benim penceremden oyle gozukuyor.
varsa paran al bin hayirli olsun, kazasiz belasiz insallah.

aractan ne bekledigin ile alakali.
-gosteris mi?
-prestij mi?
-guvenlik mi?
-performans+hiz+asfalti kazimak mi?
-konfor mu?
(direksiyona oturunca "lan araba bu bee" demekten bahsediyorum.
-yakit tasarrufu mu?
-yedek parca bulunabilirligi mi?
-dusuk bakimaliyeti mi?
bu tarz kriterlerden birinde karar kil.
sonra bu bahsettigin iki modeli yeniden gozden gecir.

bak ben kendim icin subaru imrpreza wrx sti ve mazda rx8 bakiyordum,
hatta bmw 3.20 200 kapora vermistim "bir ay bekle" dedim adama.
sonra,
bebek oldu simdi otomatik hyundai getz'e biniyorum.

dunya ya bir daha gelmeyecegiz. al kafandaki markayi, 2 ay bin sarmazsa gotur galeriye 3 bin altina ver.
aylik 1.500 teleye kiraladin sayarsin en azindan icinde kalmaz.
baktin memnunsun dedigim gibi aslan besliyorsan yakiti ve bakimi dusunmeyeceksin.

hangi 4 tekeri alirsan al tekerine tas, sevdiklerinin gozune yaş degmesin.
saglicakla.
  • portakal agacindaki vitamin  (27.08.19 10:47:20) 
İnanılmaz mutsuz sonlu bitecek araba arayışınız. Bence yeniden gözden geçirin önceliklerinizi. Arkadaşımda var mini sürekli arıza sürekli masraf.. Jaguar ise çok gereksiz bir ara bence türkiyede yaşan için.


  • denizmaniaherif  (27.08.19 10:47:26) 
Jaguar'ı hiç bilmiyorum ancak Mini epey yaygın, BMW servislerinin tamamı bakıyor ortak parçalar vs'den dolayı. Minideki tek sıkıntı önceki sahipleri amele gibi kullandığı için araçlar baya yıpranmış oluyor.


  • roket adam  (27.08.19 12:07:36) 
jaguar genel anlamda zaten sikintili bir aractir ancak hic surmedim. ama kendim kullanmayacagim arabayi da kimseye tavsiye etmem. jaguar alacagima riske girecekse. giderim rover Q75 alirim.
ingiliz arabalari genelde sorunludur. rover da boyle land de boyle jaguar da boyle mini de boyle.

cooper hakkinda bir bilgim var surdum de. amca oglunda cooper gp vardir. bogazdan gecerken kendiliginden airbag acti. davalik falan oldular. bmw'den yeri araba verelim dendi. oysa turkiye'de gp cok az var diye alinmisti o araba niye o fiyata bmw veriyorsalar artik. tavsiye etmiyorum. bunu size oneren arkadas cidden arkadas mi?

honda toyota gibi uzak dogu markalari dunyanin en sorunsuz araclaridir. istatislikler bagimsiz kuruluslar bunu soyluyor. 2 aydir bunu her duyuruda yaziyorum. uzak dogu arabalari en sorunsuz arabalardir. bir daha yaziyorum.
en sorunsuz 10 markada baslarda kia hyundai (ki kardestir) mitsubishi mazda nissan toyota honda boyle gidiyor liste icinde avrupadan bi opel var ki eskiden beri opeli de severdim. zaten listeye de bakinca benin sevdigim araclar markalarmis. liste sallabas bi liste degil.

exper sorun anlar mi anlar? nesini bilmez exper?
cogu aracin kendine has kronik sorunu vardir en basitinden eskiden dsg vardi. pek kimse bilmez aslinda dsg kullanim hatasindan kaynakli bozuluyor. bazi parcalari biraz kotu otomotik vites bilmeyen perisan ediyor. rampada mesela park edecek ya frene basiyor parka aliyor oyle elfreni cekiyor. bu da dsg sanzimani perisan eder.
baska ornek cruze mesela kronik sorunu subap erimesidir?
mesela omega sunroof acilma tusu arizalanir.
cogu aracta vardir boyle kronikler sabah kadar sayilir. ama bu kronikler uzak doguda pek cikmaz. dandik suzuki bile bakiyorsun uyduruk jipinde hava celigi kullanmis. gorunce şok oldum.
  • turbo sadık  (27.08.19 12:25:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.