[]

ev salcasi saklama kosullari

marketten alinan salcalar hemen bozuluyor ama ev salcasi 1 sene gecse bile bozulmadan duruyor buzdolabinda. bu nedenle koca kavanozlarda aliyorum ama onu da buzdolabinda saklamak zor oluyor cok yer kapladigi icin.

bozulur mu bilemedigimden disarda (dolap icinde) birakip da bozulup bozulmadigini deneme riskine giremedim. siz nasil sakliyorsunuz? bozulmuyorsa dolapta tutucam buzdolabina sigdirmaya ugrasamiycam.


 
Biz evde 2 kişi olduğumuzdan normal 1 lt lik değil de yarım litrelik kavanozlarda yapıyoruz.Yaklaşık 30 kavanoz yaparız yıllık.(bu arada piknik alanına gidip yapıyoruz,evde sıkıntılı oluyor)..Yaptıktan sonra mutfağın alt dolaplarında,genelde lavabonun altına denk gelen,aerin ve güneş almayan yerde saklıyoruz.Ancak yemek için açtığımız kavanozu bitene kadar bızdolabında tutuyoruz.Yalnız salçayı ilk kavanozlara döktüğünüzde,kapakların tutup tutmadığını çok iyi kontrol etmek gerekiyor.Kapağa vurarak tok sesin gelmesini dinliyoruz.Kapak tutmazsa çabucak bozulur.


  • arenas  (26.08.19 23:12:27) 
Bizim evde de buzdolabında saklanılmıyor. Ama yapılışına göre değişiyormuş saklama koşulu. Bizimki kavanozlara konulup sıcak sıcak konulup kapatılıyormuş. O yüzden illa buzdolabına koymamız gerekmiyormuş.
Sadece açıp kullandığımızı buzdolabında saklıyoruz.

  • tulumba  (26.08.19 23:25:47) 
annemin evinde iki yil oncesinin salcasi duruyor hala bitmedi.


  • alperz  (26.08.19 23:26:33) 
benim aldigim salcalar 1,5 litrelik buyuk plastik kavanozlarda oluyor. yapan kisi yaptiktan sonra onlara koyuyor sanirim. yani konserve gibi kucuk kavanozlarda degil. napsam bilemedim.


  • in vino veritas  (26.08.19 23:43:09) 
Bizim de 2 yillik salcalarimiz bozulmadan duruyor. Balkondaki ahsap dolapta kapali yerde duruyor. Birde annem kavanozlara/ kaplara koyduktan sonra üzerine zeytinyaği ekliyor yarim çay bardağı kadar.


  • Amaranta ursula  (26.08.19 23:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.