[]

Göz ameliyatı deneyim - Doktor önerisi

Merhabalar, astigmat (3 civarı) miyop (4 civarı) göz bozukluğum var ve çizdirmeyi düşünüyorum. 15 yıldır gözlüklü / lensliyim. Bu durumda olup göz ameliyatı olanınız var mıdır, memnun musunuz, göz bozukluğunuz tekrarlandı mı, sıfırlandı mı veya belirtmek istediğiniz başka bir şey var mı? Bir de tabii ki doktor ve hastane tavsiyesiniz var mı?

Lensi hunharca kullandığımdan belki de gözümün ameliyata uygun olmadığı şeklinde şüphe var içimde, öncelikle doktora bunun için muayene olacağım. Ancak tabii ki ameliyatımı yaptırmak istediğim doktora muayene olmayı tercih ederim.


 
Dandik yerde olmadığınız sürece memnun kalırsınız bence.
Tek kriter lens değil, genetik sebeplerden de ameliyat etmeyebilirler.
Göz bozukluğunun tekrarlaması değil de ilerlemesi nedeniyle olabilir. Bu durum tamamen genetik. 32 yaşında hala ilerleyeni var. 25 yaşında duranı var, bunu biz bilemeyiz ama genel kanı 2 yıl hiç ilerlememiş olması yönünde (bu dahi garanti değil).

Benim tavsiyem dünyagöz-ataköy
  • neysene  (26.08.19 22:25:59) 
@neysene ataköydeki doktorlardan tavsiye edebileceğiniz var mıdır? genetik olarak bir sıkıntı olmayacağını umuyorum çünkü 1 ay kadar önce ablam başka bir dünyagözde oldu bu ameliyatı. anlattığı kadarıyla doktorunun davranışları gitmediğinden doktor arayışına girdim ben de. :)


  • okuyamıyom ben ya  (26.08.19 22:30:35) 
1 2 ay kadar önce çizdirdim. Şu an için bir sorun yok. Anladığım kadarıyla çok basit bir ameliyat. Bilinen bir hastane de eğer gözlerin de uygunsa korkusuzca ol derim.


  • valarmurgulis  (27.08.19 00:24:21) 
Eylül 2015’te Ankara Tunalı Koray Budak’ta oldum. Gözlerim hala sıfır. Olduğuma asla pişman değilim ameliyat için uygunsanız kesinlikle olun kurtulun derim. Sabah uyanınca dünyayı net görmek gibisi yok. (4,75-5 miyoptum)
Ameliyat tipi biraz önemli. Bazı yöntemlerde ağrı oluyor çünkü. Ben intralasik yöntemiyle olmuştum bir saniye ağrı sızı olduğunu hatırlamıyorum sadece damlaları vaktinde kaçırmadan damlatmak önemli. Ertesi gün bile normal hayatıma döndüm diyebilirim.

  • libby  (27.08.19 00:47:01) 
Genetik olarak korneanin uygun ve belli kalınlıkta olması gerekiyor. Lens korneayı inceltebiliyor, 6 ay lensi bırakıp sonra muayene olmaya gidin derim. Zaten bildiğim kadarıyla ameliyat olmadan önce lensi bırakmak gerekiyor.

Ben 2 senedir artmamışken gittim oldum ameliyatı ancak yaşım gençti ve yeniden bozuldu. Şans işi biraz..
  • babamasoliimbananickaldirsin  (27.08.19 04:23:46) 
Koray budak +1


  • cedex  (27.08.19 08:42:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.