[]

Eve kısa süreliğine gelen kediyle anlaşma

Merhaba,

Bir arkadaşım ablamlara kedisini bıraktı 3 hafta süreliğine. Kedi de maksimum 6 aylık sanırım. Ablamlar daha önce hiç kedi bakmadılar, heves de ettiler bakarız falan diye. 3 yaşında yeğenim var. Dün kedi yeni geldiğinde biraz tırmalamış galiba. Kendini kabartıyormuş falan. Sokak kedilerini seviyormuş yeğenim de bu kediden biraz korkmuş. Sokak kedileri sevdiriyormuş kendini. Kedi mi stres yapmıştır ev değişince? Bizimkiler mi biraz bilinçsizce yaklaşmışlardır? Ne yapmak lazım da kediyle iyi anlaşsınlar da tırmalamasın? Ben de üzüldüm böyle tırmalamış ve kediden korkmuş görünce :( yeğenim için de iyi olur demiştik evde hayvan ama böyle bi aksilik oldu biraz.

Teşekkürler

 
Yeğeninize tatlı tatlı anlatın durumu. O bizi tanımıyor, o yüzden korkuyor falan diye ki diğer hayvanlara karşı da ürkmesin çocuk.

Kediyi de kendi haline salın gitsin. Siz onunla ilgilenmedikçe kendini daha rahat hissedecek ve size kendisi gelecektir. Kucağınıza alıp oradan oraya götürmeyin, hatta kendi gelmediği sürece kucağa da almayın. Uyurken ufak ufak kulaklarının önündeki hafif kel bölgeyi, çene altını ve burnunu (ucunu değil) sevebilirsiniz.

Kediler ortam değiştirmeyi pek sevmezler. O yokmuş gibi davranırsanız 2-3 güne rahatlayacaktır. Uyumak, yatmak için gittiği bölgeyi ona ayırın, özel alanı gibi olsun. Bir de ucunda tüy olan oltalardan alabilirsiniz oynamak için, 4-5 lira bi şey zaten.
  • jacque  (26.08.19 22:48:49) 
aynen katiliyorum.


hic ellesmeyin, koltugun altinda iki buklum duruyor mu? birakin dursun. rahat ettirelim diye ugrasmayin namussuzu. hatta cagirmayin, goz temasi bile kurmayin.

sonra bi bakmissiniz salona gelmis size bakiyor. hahah


evde arkadaslarimin kedilerini bakarim zaman zaman, biri vardi dolabin arkasinda ayakta dikiliyordu. sonra bi baktim yatagimda yatiyor serefsiz :)

otekinin gozleri kordu, o bile oldugum odayi bilip gelmisti. hic ellemeye calismadim ama hep benim odada durdu :)
  • supergirl  (27.08.19 00:47:49 ~ 00:48:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.