[]

İş Kurup Batıran Var Mı?

Selamlar,

Aramızda iş kurup batmayı tecrübe eden var mı?


Teşekkürler

 
iş kurmadan olan parayı batıran var. rulette hem de :D


  • catch  (26.08.19 16:41:23) 
hocam
ben batmadım
ama esime bayan butik acmıstık
fazla zarar etmeden kapatmayı tercih ettik
sor hocam
  • kingcyrax  (26.08.19 16:52:42) 
biz battik da bizlik bir durum yok paramizi vermediler. aslinda biz batirmis sayilir miyiz? bu saatten sonra da veremezler aki bokunu gecti. verse de anlami yok. 5 yillik onca calisma onca emek onca para onca fedakarlik ucup gitti.

yapacak bir sey yok. insaat sektoru hep boyle peder de bi batar bi cikardi.
  • turbo sadık  (26.08.19 16:52:49 ~ 16:53:59) 
Aga nerede yanlış yaptınız? @turbo sadık abi tahsilatta yönetimin bi parçası. Yönetim başarıszlığı diyebilir miyiz?


  • mkrk  (26.08.19 17:01:40) 
3 yıldır ofisim var. İlk iki yıl sirketim de vardı. Şirketi devrettim ama ofis hala işliyor ama esasen batığım. Sadece işkenceyi uzatıyoruz. Anam babam olmasa hayatta devam edemezdim 2. Yılın sonunda kapatmam gerekirdi.
Nerede hata yaptık? İlk kural: şirket açmak için doğru zaman yoktur.
Biz de darbenin hemen sonrasında giriştik bu işe. Ekonominin cortlamasi derken etkilenmemek elde değil.
Trt darbe sonrasında tarikatın elinden alınıp liseli tarikatına verildi. O defter tamamen kapandı. TV sektörü şekil degistirdi. Belki uyum saglayamadik. Şanssızlık da var bence. Çok olta attık ama hiç balık vurmadi. Akpartinin onca işini yaptık adamlarla dirsek temasına girdik. Yine de olmadi. Kısmet ama daha da önemlisi bağlantı. Kimler kimlerle ne işler yapıyor!
  • allah yazdiysa bozsun  (26.08.19 17:13:03) 
Batmadım ama hiçbir iş yapamadan bedavadan vergileri ödeyip kapattım şirketi. Bana zararı 10k oldu. Hiçbir iş ve para alamadan.


  • enis buyutucu  (26.08.19 17:14:25) 
devlet parami vermedi ben nabayim hocam. hakedisimi vermedi. ceklerim, santiyelerde imalat olmadi ama isciler aynen duruyir makine kirasi isci yattigi icin isciye yevmiyesini veriyorsun falan.

o kadar tuhaf is ki. simdi ben devlete is yapiyorum fatura kesiyorum ya, atiyorum 1 milyonluk is yapmisim 1 ayda. devlet diyor ki kardesim, odenek yok veremem. sonra maliyen diyorlar ki sen 1 milyonluk fatura kesmissin demek ki 1 milyonluk is yapmissin. diyorsun ki ama ben parami alamadim. ben de parami sizden aliyorum. diyor ki ben maliyeyim onlar baska bakanlik. vereceksin. su an muteahhitlerin kac para vergi iadesi var haberiniz var mi bilmem? merak ediyorum geri odeyebilecekler mi?
  • turbo sadık  (26.08.19 17:17:32) 
hocam

öncelikle zaten cok dusuk maliyetlerle girdik
yani dekora vs. cok para harcamadık
merter 'den getirdik guzel seyleri
ve sattık
ben kendi isimdeydim esim ugrastı tamamen

lokasyon olarak cok iyi degildik ( iyi yerde olanlar da dayanamadı gerci )
internet alısverisi ( trendi goremedik - kendimiz de instagramdan satmadık - satmakla ugrasmadık - benim kendi isim var )
kiranın yüksek olması
alım gucunun dusmesi
insanların iyi hissetmek icin alısveris yapması ( yani 100 liraya elbise almayıp oleg cassini den yuzlerce lira vermesi - statü olması )
satıslar cok iyi gitmedigi icin ve gelecek vadetmedigi icin kapattık
zaten bebegimiz olacaktı ilgilenemezdik

normalde daha low cost olması icin sgk odemeden benim sirket uzerinden acabilirdik
vergiler vs. daha az olurdu
olsun prim odenmis olduk
  • kingcyrax  (26.08.19 17:23:50) 
  • mkrk  (26.08.19 17:51:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.