[]

kedi eniği sorunu

Yavru kedi üretiminin başladığı şu günlerde duyuru sayfaları kedi sorularıyla dolup taşıyor biliyorum ama şu elimdeki yaratığın derdine çare geçmiş duyurularda aradımsa da bulamadım.

şu yanda gördüğünüz yaratık dün akşam apartmanımızın cahil ve gaddar gençleri tarafından annesinden alınmış, bir geceliğine emanete bana bırakıldı ama sürekli miikleyip duruyor.

kedi sütü tozum yok ama yağsız sütü ılık suyla karıştırıp enjektörle vermeyi denedim içmedi, kedi biberonuyla vermeyi denedim burun kıvırdı, sıcak ister dediler sıcak su şişesini havluya sardım havludan uzaklaştı, kucak ister dediler kucağıma aldım, neredeyse yere atıyodu kendini. bi çişini ettirmeyi becerdim, bi de gözleri çapak içindeydi ılık su ve çayla çapaklarını sildim çipil çipil bakmaya başladı.

burnu tıkalı gibi, zor nefes alıyo, şimdi sepetin içinde gözleri açık yatıyo ve miikliyo. ne istiyo olabilir bu hayvancık? nası sona erdirebilirim miiklemesini? biberonu emmesi için ne yapmalıyım? bi gece daha dayanması lazım bu eniğin, bi zahmet bikaç tüyo verseniz?

not:gözü açılmı fotosunu da ekledim, boyut olarak kendisi küçük su şişesinden azcık küçük kalıyo.

 
lütfen veterinere götür.


  • kediebesi  (11.04.10 18:50:56) 
hasta olabilir, genelde kötü şartlarda sokakta kalan yavrularda grip ve üşütme çok büyük olasılıkla oluyor, hatta evimden çıkmayan kedimin grip olduğu oldu bu kış, burnu tıkalıysa muhtemelen gribal bir sorudur. gözlerine terramycin başlayıp, günde iki kez, kilosuna göre prospektüste yazanın yarısı, alfoxcil bebek antibiyotiği başlayabilirsiniz.
kediler bayılıyor tadına üzerine dökerseniz bile yalar... boyu çok da küçük değil gördüğüm kadarıyla küçük bir kasede süt- sulandırılmış yoğurt verebilirsiniz. içmiyorsa 8 saatten sonra ağzını açıp damağının gerisine sütü enjektörle boşaltmayı deneyebilirsiniz.
üzerine bir battaniye örtün altına yün bir şeyler verin peluş tüylü oyuncağın yanına koyarsanız annesi olarak görebilir
  • ilse  (11.04.10 19:39:24) 
az önce kurtarıcı kuvvet olarak teyzem geldi, aa dişi varmış deyip bir parça beyaz peynir verdi, bizimki bunu yalayıp bi süre sonra çıkardı, teyzem de ben buna antibiyotik vermeye gidiyorum dedi, aldı götürdü.
başka öneriler varsa evi yakın, hemen uygulamaya koyabiliriz.

  • elenika  (11.04.10 19:56:35) 
yavru kediyi annesinden erken ayırırsanız yaşaması şansa bağlı...Şimdi tosun gibi olan kedimin annesi ölmüş, veterinerden aldığımızda kuyruğu titretmek üzereydi, daha gözleri bile zar zor açılmıştı. devamlı el bebek gül bebek 24 saat ilgilenildi, 2 haftaya toparladı kendisini.

Fotoğraftaki yavruyu kesinlikle yanlız bırakmayın, gerekirse avcunuzun içinde uyutun ama tek bırakmayın, sıcaklık görsün. sütü de sulandırıp vermenize rağmen içmediyse direkt veteriner diyorum.
  • kimlanbu  (11.04.10 21:03:29) 
bebek mamasi deneyebilirsiniz...anne sutu gibi olanlar.


  • lule  (12.04.10 10:35:30) 
bu kadar ufak kediye antibiyotik verilmez ya :( Yapmayın allah aşkına. Kedi nerde şimdi, nasıl?


  • selfishgene  (12.04.10 11:47:01) 
şu anda kedi annesini bulmuş vaziyette kardeşleri ve annesiyle kaynaşıyor. mahallenin kedilerinden teyzem sorumlu olduğu için her gün gözlenecek kendisi. pazar akşamı nefes alıp verişi düzelmişti ve azcık azcık süt içiyodu.


  • elenika  (13.04.10 08:12:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.