[]

Katalog çekimi nasıl yapılır?

Bir giyim firması için çekim yapacağız. Yıllardır çekim yapıyorum fakat hiç katalog çekimi yapmadım.

İlk etapta fon ve ışığa ihtiyacımız var. Sürekli bizde bulunması gerektiği için satın alacağız.

İzmir’de bunları nereden temin edebiliriz?
Işık için sadece bir softbox almak yeterli midir?

Teşekkürler.

 
İşin büyüklüğüne göre değişir ama iyi bir fon lazım. Renklilerden ziyade gri ve beyazın tonları. Mavi ve yeşil perde de bulunsa iyi olur.

Bazen platform gerekebilir uzun vadede düşünürsünüz.

En az 2 tane flaş patlatın sağdan soldan. Bunlar softbox olur.

Bitane de tepeden veya karşıdan patlatabilirsiniz.

Reklam panolarına bakarsanız flaşlarla detayların yok edildiğini belki aşırı kullanıldığını görebilirsiniz. Gölgeyi en aza indirip kontrastı yüksek tutmaya çalışıyor reklamcılar.

Olmazsa ilk etapta bir stüdyo kiralayıp ekipmanlarını inceleyin.
  • marsargo  (26.08.19 13:33:19) 
ooo iyi cesaret :)


  • strobist  (26.08.19 14:26:34) 
bence de iyi cesaret. siz bu işi yaptığınızdan emin misiniz? ne tür fotoğraflar çekiyordunuz daha önce bilmiyorum ama stüdyo fotoğrafçılığı başka bir olaydır.

"bir tane softbox almak yeterli mi?" diye sorunca tüylerim diken diken oldu. hangi nesneyi, hangi formda görüntülemek istediğinize bağlı olarak değişebilecek bu durumu sormanız, fotoğrafta ışık ve yapay ışık kullanımı konusunda bilginiz ve tecrübeniz olmadığını gösteriyor.

bu nedenle daha önce teori ve alıştırmasını yapmadığınız bir işi profesyonel anlamda yapmaya kalmayın derim, kariyeriniz başlamadan bitebilir. tek tavsiyem bu olabilir.
  • coder6006  (26.08.19 16:22:14) 
o işi almasan daha iyi olabilir, illa alacaksan da stüdyo kirala ve çalışanları gör ki yardım etsinler, böyle yapamazsın.


  • Big bada bum bum  (26.08.19 18:00:18) 
Diğer cevap verenler cesaretini kırmasın. Ne adamlar ne işler alıp yapıyor. Bu işlerde ciddiysen bir yerden başlayacaksın.

Yıllardır fotoğraf çekiyorsan en azından temel bir fotoğraf bilgin vardır. Üzerine koyman gereken şeyler artık işlerin niteliğine göre olacak.

Katalog çekeceksen otur katalog incele. Bu işi yapan başka yerlere gir çık. Stüdyoları gez. İnternette de dolu bilgi var.

Teknikte çok boğulmana gerek yok. Biraz pratik düşünmek zorundasın.
  • marsargo  (27.08.19 11:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.