[]

İK'cılar sizlere bir sorum var. CV ile alakalı

Kendime cv hazırlıyorum. öncelikle nelere dikkat etmek gerekli. diğer bir sorum ise Henüz yeni mezun oldum tecrübem yok dolayısı ile referansım da yok. fakat yıllardır piyasada çalışan arkadaşlarım var. çocukluk arkadaşım lise arkadaşım gibi. ben bunları referanslarıma yazsam sorun olur mu? tabi arkadaşlarıma da sorarak. Meslek elektrik elektronik mühendisliği.




 
iş tecrübesi olmayan birinden referans istenmez, birini yazmanıza gerek yok. arkadaşlarınızı fln kesin yazmayın, size yakın hocanız varsa 1 tane o olur, onu da aramazlar zaten.

ik cıyım.
  • benaslinda  (26.08.19 12:02:09) 
bulunduğun proje,okul kulübü,sosyal faaliyetlerini vs yazabilirsin.


  • slogan bulamadik  (26.08.19 12:06:37) 
Bir şeyi daha merak ediyorum. Liseyi bitirdikten sonra direk üniversiteye gittim. 2 yıl hazırlık okudum fakat iki yıldada geçemeyince aynı bölümde türkçe eğitim veren bir okula geçiş yapmak zorunda kaldım. şimdi cv hazırlarken liseden sonra direk mezun olduğum okulu mu yazmalıyım yoksa. hazırlık okuduğum 2 seneyi de belirtmeli miyim?

Bu arada cevaplarınız için teşekkür ederim :)
  • belkider  (26.08.19 12:11:41 ~ 12:12:03) 
Önyazı kesinlikle yaz. Ne yapmak istiyorsun, hedeflerin ne, başvurduğun iş senin neden ilgini çekiyor, hedeflerinle uyuşuyor mu bunları klişe olmayan bir dille net bir şekilde anlat.
Tabii bunları her başvuruna göre değiştirmen lazım, baştan savma hepsine aynı şeyi yazarsan olmaz. Cidden durup düşün sen o işi niye istiyorsun basitçe anlat. Kalıp cümle ve cv'lerden sıkılan ik'cılar için samimi ve gerçekçi yazılmış bir önyazı gayet ilgi çekici olur.

  • Bruce  (26.08.19 12:15:03) 
liseden sonra direkt mezun olduğunuz okulu yazın. mühendislik eğitimini aldığınız okulu.


  • benaslinda  (26.08.19 12:15:13) 
ön yazıların hiç bir önemi yok ayrıca. önyazı fln uğraşmayın.


  • benaslinda  (26.08.19 12:15:52) 
Doğru düzgün cv incelemeye bile üşenen ik'cılara önyazı zor geliyor tabii. Ama sen o üşengeçleri dinleme yaz, yeni mezun seçme kriteri sadece okul ve bölüm değil soft skill becerileri olan bir iş senin için daha hayırlı bir iş olacaktır.

Böyle yazmayı sevmem ama burada gerek gördüm: işe alım uzmanıyım.
  • Bruce  (26.08.19 12:20:18 ~ 12:22:11) 
Referans zaten o işteki deneyimini anlatacak kişi demek. Senin henüz bir deneyimin yoksa referans yazmana gerek yok. Ön yazı önemli özellikle kurumsal yerlerde henüz deneyimi olmayan bir pozisyon için kendini iyi bir dil ile tanıtması dikkat çekici olabilir. Bir şirket bana ön yazınız internetteki kalıplara benzemiyor sırf bu yüzden sizi görüşmeye çağırdık demişti.


  • nick konusunda kararsizim  (26.08.19 12:33:00 ~ 12:33:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.