[]

evi fare basmış

birkaç hafta gidilmeyen zemin kattaki evi fare basmış.

en az 3-4 fare var. birini (belki de birkaçını) kolinin içinde dışarı atmayı başardık ama diğerleri çok hızlı hareket ediyor ve çok küçükler. evet bu arada, minik fındık faresi denen şeyler evi basanlar.

her yer fare pisliği, her yer. mutfak çekmecelerinden yatak odası dolaplarına kadar.

bir de kedimiz var bu arada. hastalık falan kapmasından korkuyoruz onun da.

ne yapacağız?

ek: bu arada her yer kapalıydı. tuvalet fayansı kazınmış, epey toprak vardı. oradan girdiler muhtemelen. giderler vs. kapaklı hep.

 
Evi ilaçlatıyorsunuz , yani şöyle oluyor firma gelip evin belirli bölgelerine küçük kağıtlar içinde zehirli yem bırakıyor . Fareler bu pastaları bayıla bayıla yedikten sonra iç kanamadan ölüyorlar en geç 1 gün sonra . Ardından ölüleri toplayıp atıyorsunuz evi çamaşır suyuyla temizliyorsunuz olay bitiyor .


  • Melange  (26.08.19 11:08:45) 
beterin beteri var lağım faresi olsaydı tuvaletten çıkıp gezinseydi çok daha kötüydü, fındık faresi temiz hayvandır, lağıma falan girmez, yemeğini yer gider.

tabi siz lağım faresi yavrularını fındık faresi sanıyorsanız o zaman durum fena tabi.
  • Fodera  (26.08.19 11:13:10) 
Benim eve spiral , akordiyon gibi olan beyaz gider borusunu kemirerek girmişti


  • Melange  (26.08.19 11:19:16) 
fare yapışkanları var. eczanelerde satılıyo. kartonun üstüne X şeklinde dökün, ortasına da fındık koyun. evin bi kaç farklı yerine koyun. fındığı yemeye çalışırken yapışsın oraya. tabi ölüyo oraya yapıştıktan sonra.


  • spirit crusher  (26.08.19 11:27:53) 
Kapan, yapışkan bant vs. önermem 2 ay uğraşırsın yenileri de gelir hatta , tek çare zehirli yiyecek fareler yiyecekleri yuvalarına götürüp yığınak yaparlar ve o yuvada tüm fareler o yemleri yerse geçmiş olsun .


  • Melange  (26.08.19 11:46:02) 
en güzeli kapan.
ses seda kesilene kadar her yere kapan koy.
hatta al 10 tane kapan.
kur koy her yere. salam sucuk gibi kokan şeyler koy.
sonra bekle çat çat hepsi düşüyor.
ayrıca pencere açıksa düz duvardan bile tırmanıp girerler.
  • alt4y  (26.08.19 11:55:19 ~ 11:55:59) 
Fareleri zehirlemek korkunç sonuçlara yol açabilir. Farelerin nerede saklandığını bilmiyorsunuz anlaşılan. E bu durumda, fareler gidecekler, yuvalarında, saklandıkları yerlerde, duvarların belki içinde ölecekler. O ölüleri atmazsanız, çürüyecek ve belki de kurtlanacak. Hastalık yayacak yani.

Fareyle mücadele çok zor iş. Psikolojisi de zor, sizi çok iyi anlıyorum.

Öncelikle geliş yollarını mutlaka kapatın. Zehirleme işine bence girmeyin. Yapışkan da büyük vahşet. Yani hayvan oraya kurtulamayacak şekilde yapışacak. Göz bebeği falan yapışacak mesela. Onu öyle orada bırakamazsınız. Ya zeytinyağı ile çözülen yapışkanlardan alacaksınız. Fareleri yakalayıp başka bir yerde çözeceksiniz. Ya da öldürmeyen fare tuzakları yapıp atacaksınız hayvanları dışarıya. Kovalarla falan yapılan tuzaklar var, youtube'da bir sürü video var böyle.

Ek olarak farelerin birinin yakalandığını gören fareler, o yapışkana girmezler. Kafası çalışan hayvanlar bunlar. Sürekli tuzak değiştirmeniz gerekecek falan. Yapışkan daha geç çözüm verecek yani, birden fazla farede. Sizi üzmek istemem ama 3-4 tane siz görüyorsanız, 10'lu rakamlarda fare olabilir. Öldürmeyen bir sürü tuzak yapmanızı öneririm yani kısaca.
  • windowsguvenlikduvari  (26.08.19 11:55:36) 
Bizim eve de girmüştü fare zehri aldık önce peynire karıştırdı Bi faydası olmadı. Daha sonra farklı bir fare zehri aldık. Böyle sayarak bırakıyorsun belirli yerlere. Sonra bakıyorsun eksik varsa yemiştir diyorsun ve ölü fareyi arıyorsun. Biz şanslıydık tek fare vardı evde ve bıraktıktan sonraki sabah benim yatağın yanında ölü bulduk. Gizli Bi yerde ölse bulamayabilirdik.


  • valarmurgulis  (26.08.19 12:59:16) 
zehirleme işi olmaz çünkü evde kedi var.

kedi olduğu için gelmeme ihtimali var mı peki bu hayvanların?

mesela daha önce kediyi 5-10 günlüğüne evde bırakarak da gitmişliğim vardı, o zaman fare falan girmemişti hiç. şimdi eve tekrar kedi geldiği için buradan gider mi bunlar?
  • avianthem  (26.08.19 14:06:41 ~ 14:07:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.