[]

Bench press chest machine press’ten üstün mü?

Üstünse neden üstün? Serbest ağırlıkla çalıştığın için daha doğal bi hareket diye mi? Noluyo ki serbest ağırlık kaldırdığın zaman? Farkı ne? İkisi de göğüs kaslarını aktive edip büyümesini sağlıyo sonuçta.




 
Serbest ağırlıklarla çalışınca stabilizer kaslar da çalışıyor.


  • grv  (25.08.19 21:38:26) 
Serbest ağırlıkla çalışırken kasların ağırlığı stabil tutmak için ekstra efor sarfedip o ağırlığı dengede tutmak için gerekli tüm kasları devreye sokarken, makinayla çalışırken belli bir kas grubu sadece ağırlığı ittiriyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (25.08.19 21:50:35) 
Göğüs için en üstünü cable’dır, net.


  • adwokat  (25.08.19 21:55:13) 
İkisinin arasındaki etkiyi postür açısından farketmek, yani pratikte görmek zor.

Bench presste vücudum dahi iyi şekillendi diyen net sallıyordur.

Cableda tam direnç olduğu için pressten daha etkin olsa da yüksek ağırlıklarda kollar için pek sağlıklı değil diye düşünüyorum. Tenisçi drseğine neden olma riski var.
  • filipis  (25.08.19 22:04:13) 
Bence ikisi de boş en güzeli dumbell chest press :) şaka şaka.

Bence bench press serbest ağırlık olduğu için daha çok güçlendiriyor vücudu.
  • komando kani var bende  (25.08.19 22:09:20) 
Bench press chest machine press’ten üstün.


  • [GODDARD]  (25.08.19 23:13:24) 
dumbbell fly tokatlar hepsini


  • sessiz kalma hakkina sahipsin  (25.08.19 23:56:51) 
@grv ve @bugunku antrenman haklı.


  • msb  (26.08.19 00:38:23) 
Arkadaşların söylediklerinin tümüne katılıyorum fakat burada yine her konuda olduğu gibi amaç devreye giriyor. Yani üstünlükten kastının ne olduğuna bağlı. Salt güç istiyorsan amacın güçlenmekse bench press tabii ki üstündür. Makine-serbest ağırlık üzerinden gideceksen bench hareket esnasında "doğal" bir yol izlediği için daha sağlıklıdır, zira yatay düzemlemde ağır bir nesneyi dikey olarak hareket ettirirken kas-motor sistemin sana bu hareketi en az hasarla yaptırmak ister, ona göre kas aktivasyonu gerçekleştirir; omzun konumu dirseklerin yere ve bench'e açısı bileklerinin mobilitesi, bunları sen gerçekleştirirsin, yani o anlık riske göre sen pozisyon alırsın, o nedenle daha sağlıklıdır ama makinede tüm bunlar makinenin sana verdiği mekanik hareket alanı içinde kısıtlıdır. Yani hareketi sen yapmazsın makine sana yaptırır, o nedenle sakatlığa daha çok açıktır, özellikle omuz sakatlıkları makinede daha çok gerçekleşir, o nedenle serbest ağırlık daha üstündür diyebiliriz.

Yok amacım estetik dersen, bench press çok üstün sayılmaz zira bench press'in range of motion'ı çok kısadır, yani eklemlerin bench'teki hareket noktası çok düşüktür, aşağıya çok fazla inemezsin hareketin mekanik yapısından dolayı, o da kasları çok fazla esnetemediğinden dolayı geniş bir alanda çok fazla hasara neden olmaz. Yani şöyle düşün; bir lastiği çekerek 2 metre esnetebilecekken 1 metre esnetiyorsun, arada 1 metrelik kayıp var, bunun gibi bir şey diyebiliriz, yani bench'te daha aşağı noktalara inemiyorsun, bu da negatif bir durum haliyle. Burada pozitif katkı sağlayan hareketler kablo ve dumbbell çalışmalarıdır ama bunların da kendi içinde olumsuz yanları var tabii. Misal dumbbell press ya da fly yaparken daha geniş bir range of motion'la daha yüksek bir açı yakalarsın ama onda da ağırlık artırma sıkıntılıdır, yani çok fazla ağırlık artıramazsın; kabloda yine geniş bir range of motion aralığın vardır ayrıca ağırlık da artırırsın ama onda da yerden çok fazla destek aldığın için hareketten çalıyor olabilirsin, bunların hepsi alınan verimi negatife düşürür. Ha benim amacım ağırlık artırmak değil pump yapacam dersen kablo da iyidir dumbbell da ama ben dumbbell çalışmalarını sevmediğim için kabloyla çalışıyorum mesela, burada tercihini belirleyen hangisini sevdiğin olacaktır. Hepsinin kendine göre olumlu olumsuz yanları var. Ha ben hepsini denemek istiyorum dersen ona göre bir program yaparsın; bir hafta cable fly yaparsın bir hafta dumbbell fly, hepsi olur fakat güç için tabii ki bench press her zaman alternatifsizdir.
  • angelus  (26.08.19 10:09:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.