[]

Sürekli kopan türk telekom internet hattı

Yer izmir merkez, tplink 9970 model modem kullanıyorum. Türk telekom müşteri hizmetlerine problemimi anlattığımda kendilerinden kaynaklı bir sorun olmadığını ve modem müşteri hattına bildirmem gerektiğini söylüyorlar. Daha önceden aynı sorunu yaşadığım için uygulamam gereken aşamaları zaten çoktan denemiştim.

Sorunum şu; evde kablosuz internete erişen bir laptop, bir akıllı tv ve iki cep telefonu olmak üzere 4 cihaz var. Ben ne zaman bilgisayardan bir içeriğe ulaşmaya çalışsam kısa süre sonra internette kopma oluyor. Modem ışıklarını kontrol ettiğimde hepsi yanıyor. İnternet erişim işaretinde ünlem işareti kısa süre kendini gösterip kayboluyor. Sorun yok gibi görünüyor, internet var görünüyor ama internete bağlantı olmuyor. Modemi aç kapa yapınca bir süre sorunsuz çalışıyor ama sonra yine hop aynı şeyler tekrar başa sarıyor.

Adres satırına 192.168.1.1 yaptım, kablosuz kısımdan kanal ayarlarıyla oynadım, modemi resetledim hiçbiri fayda etmedi.

Hep aynı şeyleri tekrar ediyorlar zaten, bunların işe yaramadığını söylediğimde ise modemi ücretsiz kargoyla göndermem gerektiğini 20 ila 30 gün arasında modemsiz kalacağımı, problemin kaynağına göre bilgi verilmek suretiyle ücrete tabii tutulacağından bahsettiler.

Aynı sorunu yaşayan var mı, ne yapabilirim, acil yardım lütfen.

 
Her bir cihaza, en azından bilgisayara sabit ip adresi atayın. %99 çözülecek sorun.


  • orient blue  (25.08.19 18:25:09) 
1. Bilgisayarın wireless adaptörünün sürücülerini güncelle.
2. Bilgisayarı 2.4 GHz bandındaki ağa bağla. 5Ghz bandında kopmalar çok sık oluyor.

  • redskull  (25.08.19 18:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.