[]

kürt seçmen açısından imamoğlu vs gül

gül-babacan ikilisinin partinin kuruluşunu bile diyarbakır'dan ilan etme gibi niyetleri var. muhafazakar tandanslı kürt seçmen bu ex-akp'lilere mi yönelir, yoksa "ne farkınız var" deyip yükselen star imamoğlu'na mı basar (2023 başkanlık seçimlerinde)?




 
Aklı başında hiçbir seçmen güle oy vermez bence


  • trgydl  (25.08.19 15:20:02) 
gül e vermezler sanmıyorum


  • gazozailacatmauzmani  (25.08.19 15:26:56) 
bu durum üçlünün, akp-yap-imam, ileride oyunu nasıl oynayacağına göre değişir. imam a bir hdp desteği var, bu yüzden kürtler konusunda şanslı. şu an akp ye oy veren kürtler, misal şırnak diyelim, çok kolay kolay akp den dönecek bir güruh değil bana sorarsan çünkü batı daki seçmenin dünyasındaki akp ile onlarınki bir değil. doğu da iğrenç bir yerde, terör ve terörist tehditi/baskısı altında yaşıyorlar ve akp sevin ya da sevmeyin onlar için bir kurtarıcı oldu yakın zamanda. buna rağmen akp ye oy vermeyenlerin büyük kısmının imam a oy vereceğini düşünüyorum, bunu da hdp ci kürtler ve muhafazakar ama hdp ci olmayan kürt ler açısından düşünürsek; imamoğlu çok da dile getirilmemeye çalışılan bir hdp desteği almakla beraber, muhafazakar tabandan gelen bir kişi olmasıyla birlikte oyları çeker diye düşünüyorum. konudan bağımsız da şunu söyleyeyim, beyaz atlı prensimiz imam için 10 sene sonra gitse de kurtulsak diyeceğiz çünkü updated bir adam değil. çok iyi -miş gibi yapıyor ama zaman çok hızlı ilerliyor, yeni nesil çok çok farklı geliyor.. @trgydl nin cevabına ithafen de, bu ülkede politika akılla ilerlemiyor zaten. duygular duygular duygular.. imam da duygucu, rte de, hdp de kürtçülük duyguları yapıyor..


  • mehmed resad  (25.08.19 15:32:10) 
önemli olanın başkanlık seçimi olacağını düşünürsek hangisini kazanmaya yakın görürse ona basar.


  • alors  (25.08.19 16:07:10) 
Kurtler siyasetten anlarlar, bu tur ucuz numaralara prim vermezler. Ise yaramaz yani.


  • brkylmz  (25.08.19 17:11:34) 
Kürtlerde iki kesim vardır. Biri sağcı diğeri solcu. Ortası pek yoktur. Bi kesim akp diğer kesim hdp. İstanbul gibi hdpnin güçlü olmadığı seçimlerde de chpye kayıyor.

Özetle güle kürtlerden ciddi oy çıkmaz
  • filipis  (25.08.19 22:20:06) 
kurt secmen homojen bir grup degil. bazisi milliyetci, bazisi asiri dinci yobaz, bazisi ikisi de degil. bazisi de bu gruplar arasinda gidip geliyor.

her kosulda imamogluna vermezler bence, zira imamoglunun laikci tabani ters. gulu bilemiyorum.
  • hot potato  (25.08.19 22:45:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.