[]

Taş Ev Maliyeti

Merhabalar,

100 metrekare taban ve toplam 150 metrekare dubleks bir taş evin
Kaba inşaatının maliyeti orta kalite malzeme ile
Yaklaşık ne kadar tutar?

Eminim fiyatı etkileyen çok şey vardır ancak ne civardadır?
Kırklareli tarafında tavsiye edebileceğiniz bir firma var mıdır?

Teşekkürler

 
Konu hakkında bilgim yok ancak başka bir şey söyleyeceğim.
Cunda tarafında bir taş evde kalmıştım, bodrum kat hariç o kadar sıcaktı ki. Taşlar gün boyu kızıp akşam da soba gibi ısı veriyordu.
Ev sahipleri de kışın soğuk olduğunu söylemişlerdi.

Bana hep yazın serin serin oturulur gibi geliyordu.
Göz önünde bulundurmak istersiniz diye düşündüm
  • kisa  (25.08.19 13:59:22) 
750.000 TL


  • cemiyetinünlüsiması  (25.08.19 14:09:16) 
Yığma taş mı yapacaksınız evi? Yoksa betonarme üzerine taş kaplama mı yapacaksınız?

Kaba inşaate girenler tam olarak nedir? mesela bu tip ev yapan insanlar genelde su yalıtımı yapmayı unutuyorlar. Düz bi zemine grobeton atıp temel yapıyorlar. Sizin arazi ne durumda?
  • sameidiot solo  (25.08.19 14:17:23) 
Kırklareli merkezde çokça Mütehaihhit var ama taş ev yapıyorlar mı bilmiyorum.
Köylerdeki ustalara danışabilirsin.
Nereye yaptırmayı düşünüyorsun ?
  • kararsızataletfilozofu  (25.08.19 15:00:20) 
taş ustasi farkli her usta yapamaz kirklarelide hele hele usta yok. kirklarelinde de cok calistim. esnafini da ustasini da biliyorum.

taş ev derken taş ev her taştan yapilmaz her tastan yaparsan yazin pisersin kisin donarsin. ici delikli kayactan yapacaksin bu curuf gibi olacak. oyle kumtasindan bazalttan yaparsan iflahin kesilir.

sizin dediginiz evi yapmasi ne cesit malzeme kullanacaginiza bagli? bir yerde bulursunuz o kayactan nakliye ole getirir yaparsiniz ama satin alirsiniz durum degisir. kirklarelinde o ozellikte tas yok kirectasi bolca var o da pek iyi olmaz. zannetmiyorum. volkanik kayac iyi oluyor sedimanter degil. daha once tas ev yapmadim, ama asagi yukari betonarme ile ayni olur asagi yukari. o yapiyi da anahtar teslim 180.000- 250.000 araliginda bitirmis olursunuz gibime geliyor.
  • turbo sadık  (25.08.19 17:15:33 ~ 17:18:27) 
750K diyen arkadaş ya yüksek söyledi, ya da salladı, bilemiyorum. O doğru fiyat değil.

Söylenmiş zaten: Taş iyi iletkendir, bu yüzden de taş ev (sanılanın aksine) yazın sıcak, kışın da soğuk olur. Taş evin çok iyi yalıtılması gerekir. Yalıtım dışarıdan olursa görüntü bozulur, içeriden yalıtım da evin havalanması açısından çok arzu edilmez. Yapılan işler gördüğüm kadarıyla göz boyamalık. Bu yüzden yalıtım olayını bilen bir müteahhit bulmanızda yarar var.

Taşın kendisi ucuz, ama işçiliği pahalı. Bir de devlet iki katlı taş eve statiği ve deprem riski nedeniyle onay vermeyebilir. Belki "çelik kolon kullanın" denilebilir. Bunları da araştırmak lazım.
  • ebabil curnatasi  (25.08.19 17:21:29) 
söylediğim fiyat yüksek değil, yapmaya başladığınızda ve fiyat alındığında daha iyi teyit edebilirsiniz


  • cemiyetinünlüsiması  (25.08.19 17:48:49) 
metrekaresi 200tl den yapılıyor buralarda istinat duvarı. 10x10m bir ev 2 kat 2,5m'den 5m yükseklik 200metrekare yapar. 40bin lira kaba duvarlar tutar sadece. zemin tesviyesi, su basmanı/temel, kat arası beton ve çatıyı vs ekleyince yüzbinlik olur en az. 20bin civarı sırf çatı kabası çıkar. yalıtımı lambirisi terası vs olacak buna artı olarak. bir de yasal izinler için harç vs olaylarını katmadım. her bir kalemi ayrı iş olarak değerlendir ve işi götürü verme. yevmiye ile usta bulur ve fırsatın varsa yanında durabilirsen oldukça faydalı olur bütçen için.


  • ensar  (26.08.19 00:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.