[]

özel üniversite tezlerinin aşırı intihalli olması

bildiğin copy paste yapmış adam. bunların hocaları nasıl izin veriyorlar buna?




 
hocasına ek olarak, imzalayan juridekiler nasıl kendi adlarıyla imza atabiliyor hele bir de yüksek lisansta vs?
onay vermek/kontrol etmemiş olmamak suç değil mi çok merak ediyorum.

  • jimjim  (25.08.19 01:34:33) 
bana tesadüfen denk geldi ama belki öğrenci bilmiyor. bence iş danışmanda bitiyor


  • gölgede aynı  (25.08.19 01:36:25) 
Nasıl olmuş? Biraz ilginç geldi de. Çünkü turnitine sokmak zorundalar tezi ve belli bi benzerlik yüzdesinin altında olmak zorunda onay verilmesi için.


  • superfluid  (25.08.19 01:44:04) 
Istanbul üniversitesi sağlık bilimlerinde %30 intihale resmi olarak izin veriliyor. Özel demissiniz de devlet de çok farklı değil bence.


  • fridaynightfirefight  (25.08.19 03:24:11) 
@fridaynightfirefight gardaşım zaten %20 aşağı yukarı kaynakçadan geliyor. sonra hiç alakasız yerde üç dört kelime yan yana gelince bambaşka bir kaynaktan çalıntı gibi gösteriyor. türnitin mörnitin çöp önemli olan insanlık.


  • goodz  (25.08.19 03:27:31) 
Sıfır intihalli 20 sayfalık bi bi çalışmada %19 oran vermişti bana turnitin. Sadece kaynakçadan. Yani %30 diye metin direkt çöp olmuyor aslında. Bazen this, that falan çiziyo. Ben onun algoritmasına pek şaapmıyorum.
@goodz +1 yani

  • ruh i tibbiye  (25.08.19 03:58:10) 
türkçe tezlerde yabancı kaynak kullanınca turnitin algılamıyor. daha doğrusu çok düşük veriyor, bana 0 vermişti. intihal yoktu ama sonuçta kaynağı kullanmıştım.

soruya gelince, türkiye'de çoğu özel/kamu ünviersitesi de çöp, oradan çıkan tezlerin çoğu da çöp.
  • passion rules the game  (25.08.19 11:12:31) 
çoğu özel üni nin hocasının kendisi düzgün, orijinal tez yazamıyor ki gelip bunlara takılsın. boun da odtü de kan alıyorlar ama bu konuda. fark çok açık bence.


  • mehmed resad  (25.08.19 12:57:33) 
Satır satır tez okuyan hoca pek yok ki, kaldı ki tek tek yapılan atıfları kontrol etsin... Bir de Turnitin'e ben de çok kırgınım. Tezlerdeki bütün uzunca tamlamaları intihal olarak gösteriyor saçma sapan.


  • wish i could find a way to disappear  (25.08.19 17:03:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.