[]

Bir insan neden intihar eder? düşünülmüş bir şey midir yoksa bir güdü mü?

var mı bir babayiğit psikolojik ve felsefik yönden bir çözümleme yapacak ?




 
daha önce kıyısına gelmiş birisi olarak, tamamen güdü. elinizin kolunuzun bağlandığı, hiç bir çıkar yolun olmadığı düşüncesi, beynin içinde tekrar etmeye başladığında, ben bu döngüden çıkmalıyım fikri zihninize girdiği anda işler boka sarıyor. tamamen bir durumdan kurtulma iç güdüsü.


  • nahtoderfahrung  (24.08.19 23:48:28 ~ 23:49:01) 
Hayattan sonra herhangi bir şey daha yok. Ölünce her şey bitiyor. Varlığın tamamen son buluyor. Yani hiç varolmamış gibi oluyorsun, çünkü yaşadığın şeyleri hatırlama gibi bir olasılığın yok. Bu da demek oluyor ki, varolmakla olmamak aslında aynı şey. Zira ölüm kaçınılmaz olduğuna göre, şu an yaşadıklarımız kaçınılmaz olarak son bulacak ve hiç hatırlamayacağımız, sonsuz bir boşluğun içinde kaybolacak.

Durum buyken, şu an ölmekle söz gelimi 20 yıl sonra ölmek arasında hiçbir fark yok. Sonunda yok olacağız. Dolayısıyla, herhangi bir zor durumdan çıkmak için o kaçınılmaz sona başvurmak son mantıklı bir çıkış yolu oluyor.

Dipnot: intihar etmeyiniz.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (24.08.19 23:52:00) 
araştırmalar gösteriyor ki intihar eden insanlar bunu uzun süre düşünüyor ve hatta etrafındakilere üstü kapalı da olsa ima ediyor.
anlık bir şey değil yani

  • dafuq  (25.08.19 00:01:18) 
Kişi, yaşama zevkini ve bu yöndeki umudunu tümüyle kaybettiğinde yaşam bir işkenceye dönüşür ve yaşam bir işkenceyse ölüm kurtuluş olarak görülür.


  • alfred  (25.08.19 00:21:50) 
durkheim okuyabilirsiniz gayet iyi açıklıyor.


  • kendi dugunune gitmeyen kamber  (25.08.19 00:35:19) 
Kişinin kendine göre çaresiz kalması sonucu tek çıkış yolu.


  • ruhen hastayim ben  (25.08.19 00:47:08) 
genelde intihar düşünen kişiler bu süreçte kurtarılmayı bekler ve çevresindekilere sinyal yollar diye derslerde hocalar söylerdi.


  • mikahakkinen  (25.08.19 00:48:29) 
Bizim peder bir anlık öfkeyle intihar etmişti. O an çıkmaz bir yol olmadığını düşünüp yeter be diyerek. Ama öncesinde de planladığını başkalarına da kendimi öldürücem zaten dediğini de öğrendik. Demek ki içten içe zaten kafasının bir köşesinde varmış.


  • goodman  (25.08.19 01:59:22) 
Ben planlamamistim.belki de planlayanlar sonuca ulasiyor ve ölüyorlar.

Eninde sonunda olucez acele etmemek gerek.
  • brnbrs  (25.08.19 06:40:20) 
Ben yaparım.
Bu bir güdü.

  • [GODDARD]  (25.08.19 11:28:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.