[]

lanet olası pireler!!!

merhabalar,
yüksek giriş ve oldukça yeşillik etrafında olan apartman daireme geçtiğimiz ay 1 anne kedi ve yavruları girmiş, bir şekilde çıkardık ve hemen bulundukları odayı silip süpürdük. evde başka evcil hayvan da yok, arada bir o kedicikler balkona geliyorlar ama asla içeri girmiyorlar. bu olaydan 3 hafta sonra beni bir kaşınma aldı, doktora gittim tam olarak pireden emin olamadı ama bu kedi olayını anlatınca ilaçlat evini dedi.

tek yaşıyorum,

1.ilaçma firmasına para vermeden kendim halledebilir miyim ?
2.hadi evi ilaçladık diyelim evdeki her şeyi yıkamam gerekir mi ? koltuk, halı, kıyafetlerim, dolabın içindeki herşey vs
3. bu kedicikleri eve almadığım halde tekrar bu durumu yaşar mıyım nasıl önlerim ?

teşekkürler

 
Kedilerin değdiği herşeyi atman gerek. Kedilerin pireli olup olmadığını veterinere götürüp öğrensen? Belki kaşınma nedenin başkadır.


  • ashleybon  (24.08.19 21:54:32) 
1. kendin de ilaçlayabilirsin ama iyi bi firma daha iyi yapıyor o işi, kendin uğraştığına değmiyor. memnun kaldığım bi firma vardı istanbuldaysan yazabilirim numarasını
2. kıyafetleri falan ben yıkıyordum ama koltuk halı yıkamadım. hele eşya hiç atmadım.
3. o pirelerin yumurtaları oluyor. asıl düşman o yumurtalar. ilaç pireleri öldürüyor ama yumurtalara etki etmiyor. o yüzden ilk bir ilaçlama yaptıktan bir süre sonra tekrar ilaçlama gerekiyor ki yumurtadan çıkanlar da ölsün. yani kedi eve tekrar girmese de pirelerin yumurtalarından dolayı bir süre daha devam edebilir.

umarım pire değildir. bir de bana şöyle bi yöntem söylemişlerdi evde pire olup olmadığını anlamak için. genişce bir kaba biraz su ve bolca bulaşık deterjanı koy, üzerine de ışık koy (ben okuma lambası koydum) gece bırak. eğer pire varsa sabah o suda görürsün. gerçekten de sabah pireler sudaydı. gözümle görünce emin olmuştum bitmediğinden.
kolay gele.
  • idiotloji  (24.08.19 22:36:38) 
Kedi piresi insana gecmez derler.


  • prizmatik  (24.08.19 22:58:18) 
kedi piresi insana geçmez ki.

beş kedim var ve giriş katındayım, bahçede de onlarca kedi var.
benim kedilerim dışarı çıkmıyor, ama dışarıdaki kedilerden kendi kendine pire falan gelmez.

bence biraz psikolojik olabilir.
üstelik üç hafta çok uzun bir süre.

pire olsa bile, kedilerin yattığı yerleri süpürüp, evi arap sabunu/sirkeli yüzey temizleyici ya da çamaşır suyu gibi bir şeyle sildiyseniz, perdeleri yıkadıysanız pireler yayılmaz.
kedilerin değdiği her şeyi atmak falan da gerekmiyor.
yıkayıp temizlemek yeterli.

pire ısırığı yan yana 2-3 tane olan sivri sinek ısırığına benzer.
vücudunuzda öyle şeyler yoksa tamamen kendi kendinize kaşınıyorsunuz demektir.
  • blatta hiberna  (24.08.19 23:04:22 ~ 23:04:51) 
Bence siz kediden huylanmissiniz ve kasiniyorsunuz


  • oscar  (25.08.19 01:14:33) 
Sizi ısıran şey mayt olmasın?


  • neysene  (25.08.19 04:05:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.