[]

Yalnız olarak ilk defa yurtdışına çıkacaklara tavsiyeniz var mı?

Merhabalar

Bugünkü pegasus kampanyasından alayım dedim ama sadece Tiran'a ucuz bilet bulabildim gidiş dönüş 300 liraya.

İlk defa tek başıma çıkıcam yurtdışına, biliyorum çok fazla bişi yok Tiran'da ama, genel olarak tek başına yurtdışına çıkacaklara tavsiyeleriniz var mı?

 
öncelikle,

(bkz: vize yok diye arnavutluk'a gitmek) :)

iyi yapmışsın bence değişiklik + deneyim olur senin için de.

yeni kimlikle alıyorlar mı yoksa pasaport şart mı onu öğren, şartsa pasaport çıkartman gerekebilir.

onun dışında vize de yoksa zaten yurtiçi seyahatten pek farkı olmaz.

tek önerim vaktini boşa harcama deneyimleyebileceğin ne varsa yapmaya çalış. (bir yere gitmek, yemek tatmak)

otelde filan oturma, gez dolaş bol bol.
  • aziz dostum jack  (23.08.19 21:02:57) 
Oncelikle tiran'in gercekten hic bir sey vaadetmedigi on kosuluyla geziye baslamaniz guzel :) 2 gunse eger gezi plani gezin dolasin iste sokaklarda. Publara falan gidin, degisik yemekler deneyip donun.

Ekstra dikkat edilecek pek bir sey yok. Gece cok gec saatlerde tenha ve bilmediginiz yerlere girmeyin kafi. Ha bir de "eglence var kardes" diyenlerin pesine takilmayin, soyledikleri mekanlara girmeyin.
  • brkylmz  (23.08.19 21:29:40) 
Yazın gidecek olsan Adriyatik'te yüzerdin de kış için uygun bir yer değil Arnavutluk. Gider gitmez Kotor'a geç, Karadağ'ı gez, geri dön. Gerçi uçak biletinden pahalıya gelir haberin olsun, gidiş 30, dönüş 30euro.
www.montenegrohostel.com

  • Cengiz Atay  (23.08.19 21:34:32) 
- Pasaportu, kimlikleri hep su gecirmez halde ve guvenli bir yerde tutmak.

- Her zaman kendinin ve cevrenin farkinda olmak. Surekli korku icinde dolasmak degil bahsettigim. Ancak kendinizi kaptirip sokak sokak gezerken, degisen insan tipinin farkinda olun.

- Guvenlik onemli. Guvende hissetmediginiz yerde sansinizi cok denemeyin.

Ek olarak: Dönerci, kebapci aramamak; yeni seylere acik olmak. (Bunda da sehir/ulke farki yok. Dünyanin en itici turist tiplerin biri ülkeden ciktigi ilk gun gidip donerci arayanlar.)

Yanliz cikamazsiniz, yalnizdir o.
  • buf-e kür  (23.08.19 21:40:12 ~ 21:40:46) 
Ucuz diye sacma sapan ulkelere gitmeyin, paraya yazik.
Sadece tavsiye.


Doner kebap aramakta da sorun yok. Damak tadiniz farkli tatlara pek uyum saglayamiyor ise bildiginiz seyi yersiniz mesela. Herkes farklı tat peşinde olacak diye bir sey yok.
Ayrica Avrupa mutfagi genel olarak cok bir sey vaadetmiyor genelde tr den giden insana.
  • stavro  (23.08.19 23:58:23) 
hicbir sey yapmamak icin yurtdisina gidilmez.
mcdonalds'ta hamburger yiyeceksen hic gitme aga.

hicbir sey yoksa ben degisik degisik yemekler, tatlilar yerdim en kotu. open minded olun biraz, begenmezsiniz yemezsiniz.
  • baldur2  (24.08.19 01:24:11) 
Tek başına ve ilk yurtdışı seyahatin ise Tiran biletini yak derim.

Korkutmak gibi olmasın ama Arnavutluk Balkanlar’da en son gidilecek pespaye bir ülke. İlla ki gideceksen tavsiyelerim;

- Konaklama ve bilet bilgilerinin çıktılarını al
- Pasaportunu sürekli yanında taşı, otelde vs bırakma
- Turistlere özel telefon hatları var onlardan edin (yaklaşık 5 euro) Türkiye’de kullandığın herhangi bir hattın yurtdışı kullanımı keriz silkeleme
- Taksiye binmeden önce fiyat sor ve pazarlık yap
- Kafe, bar vs. bir yerde otururken şahsi eşyalarını özellikle cüzdan ve telefonunu masada bırakma
- Bir de ilk girişin olacağı için Yurtdışına gereğinden fazla sorgulayabilirler, panikleme ve kılık kıyafetine biraz özen. Yanında da nakit para olsun kesin (Yerel) heryerde kredi kartı geçmez.

İyi tatiller
  • vogojin  (24.08.19 10:54:56) 
Tek başına olmakla alakası yok ama vize almadığınız için sağlık sigortasını unutmuş ya da umursamamış olabilirsiniz. Bir de bilet,adres,konsolosluk vb gibi bilgiler sadece telefonunuzda olmasın,çıktı olarak da yanınızda olsun. Özellikle gece dışarı çıkacağınızda yanınızda çok para olmasın. Ben kendi adıma pasaportu da yanımda taşımıyorum ama farklı düşününler var,o size kalmış.


  • asteriks  (24.08.19 11:32:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.