[]

İşletme bölümü/Seçmeli ders?

Arkadaşlar merhaba, ders kaydı yapıyorum ama seçmeliler arasında kararsız kaldım.
Hukuk, anayasa hukuku, stres ve kriz yönetimi, proje yönetimi ve döngüsü gibi seçmeli dersler var. Hangisini alsam daha avantanjlı olur? Hepsinin kredisi de aynı.Bölümüm %100 ingilizce.



 
isletme alaninda bir iste calisacaksaniz bunlardan en cok isinize yarayacak olani proje yönetimi olur bence (isletme mezunu bir calisan olarak fikrim).


  • kimse  (23.08.19 19:38:54) 
hukuk diyorum.


  • hot potato  (23.08.19 20:04:25) 
@kimse evet ben de onu düşünmüştüm ikinci olarak da stres yönetimini. Teşekkür ederim fikriniz için :)


  • caffeinecontent  (23.08.19 20:19:15) 
@hotpotato hukuk hiç ilgimi çekmiyor :( teşekkür ediyorum fikir verdiğiniz için


  • caffeinecontent  (23.08.19 20:20:11) 
proje yönetimi dersini almıştım. ben çok sevmiştim ve aa ile geçmiştim ama gerçekten dersi hakkıyla gösteriyorlarsa yatarak geçilebilecek derslerden değil. proje tamamlanma süreleri ve olasılıkları yeterli işçi sayılarını ve proje tamamlanma maliyetini(erken-geç) hala hatırlıyorum mesela.
eğer ders bilgisayar laboratuarında uygulamalı olarak gösteriliyorsa mükemmel olur. değilse sınavda hesap makineleriyle bol bol hesap yaparsınız :)

anayasa hukuku hariç diğer derslerde seçilebilir ama anayasa işletmecilerin işiyle ilgili değil.
  • debian  (23.08.19 20:27:03) 
ilgini cekip cekmemesi cok onemli degil bence. temel olamsi acisindan, kavramlarin olusmasi acisindan faydali ve ferekli.

proje yonetimi de iyi. ikisini de alabilirsin.
  • hot potato  (23.08.19 20:36:44) 
Proje yonetimi +1


  • kuehles blondes  (23.08.19 23:01:45) 
@debian maalesef uygulamalı değilmiş şimdi baktım da.Normal ders dışında seminer ve planlama olarak geçiyor. Onun dışında kullanılacak kaynaklar:
Construction project management” Frederick E. Gould, Nancy E. Joyce, Third Edition, 2009
PMBoK . A Guide to The Project Management Body of Knowledge”, Sixth edition. Project Management Institute, Pennsylvania, USA, 2017

ikisi geçiyor.
  • caffeinecontent  (24.08.19 13:19:39 ~ 13:25:53) 
evet o kısmı daha çok alanımla ilgili olmaması adına söyledim diğer derslere göre ^^ @hotpotato


  • caffeinecontent  (24.08.19 13:20:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.