[]

Emine Bulut cinayeti ile ilgili

Sosyal medya bu korkunc cinayetle calkalaniyor bugun. Gercekten cok uzucu. Ne yazik ki lanet etmekten baska yapacak cok bir sey kalmiyor diye dusunsek de yapabilecegimiz bir sey var.

Ben bugun yasadigim ulkede red cross'un ilk yardim kursuna kaydoldum. Lutfen siz de Turkiye'de bunun egitimini veren kurumlara basvurun ve ogrenin.
Olay yerinde nasil ilk yardim yapilacagini bilen 1 kisi olsaydi belki Emine Bulut olmeyecekti.

Soru olmasi amacli: Turkiye'de ilk yardim kursu nerelerden alinabiliyor?

 
Orda bırakın ilk yardım bilen birini bizzat doktor olup müdahale etseydi belki o cani herif onu da öldürecekti. Üstteki arkadaşın dediği gibi ülkedeki herkes ilk yardım bilse de bu tür durumların önüne geçmeden bu canlar kurtulmaz.


  • pastörizesüt  (23.08.19 17:14:40) 
www.ilkyardim.org.tr

siz deyince araştırdım böle bir şey buldum.

pazartesi arayıp eğitim alacağım ben de.
  • batlegolas  (23.08.19 17:18:03) 
sirketlerde zorunlu oluyor mesela birilerinin kursa gidip belge almasi. kendi ik'niza gorusup ilk yardim egitimine gonderilecek kisi olmayi talep edebilirsiniz.


  • jimicik  (23.08.19 17:38:49) 
Elbette ilk yardim ogrenmek birincil derecede cinayeti onleyecek bir sey degil.

Haklisiniz, yanlis ifade etmis olabilirim. Ancak ilkyardim bilgisinin hayat kurtaran bir bilgi oldugu da bir gercek ve Turkiye'de bilen cok az kisi oluyor.

@batlegolas bilgi icin tesekkur ederim.
  • kimse  (23.08.19 19:37:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.